FitnessFiuren Hjemmelaget KokosYoghurt

Hjemmelaget Kokos Yoghurt

2 bokser Kokosmelk (800ml)

4 ss Pro Bioform (melkesyrebakterier)

2 poser frosne økologiske Mango eller annen ønsker frukt/bær.

8 Dadler (ta ut stenen)

Smake til med Steviadråper

Alt dette kjøres i blender til en jevn glatt masse. Helles over i en stor tett krukke med lokk og lagres over natten. Holdbarhet er ca 1 uke i kjøleskapet, men tåler å bli med deg på farten i romtemperatur samme dagen du tar den ut av kjøleskapet.

Her er også min «light» versjon CoconutmilkYoghurtOvernightOats

1 boks Lett Kokosmelk (400ml)

2 ss Pro Bioform (melkesyrebakterier)

1 pose frosne økologiske Mango eller Bringebær

4 Dadler (ta ut stenen)

Smake til med Steviadråper vanilje

Alt dette kjøres i blender til en jevn glatt masse. Rør deretter inn:

120gr lettkokte Havregryn (glutenfrie)

40gr knuste Linfrø

Fordeles i 4 porsjonskrukler med lokk og settes i kjøleskap over natten.

Dersom du ikke ønsker havregryn oppi yoghurten anbefaler jeg at du bruker en kokosmelk med høyere fettinnhold … for dersom du bruker lettversjoner vil den ikke bli fast i konsistensen under fermenteringen over natten. Alternativt 60gram Chiafrø eller andre svellende råvarer. Her må du evnt prøve deg frem til riktig tykkelse.

Topping er alltid kreativt ? Bare fantasien  setter begrensingene. Hva med Fitness FiurenGranola og BringerbærCoulis … kanskje litt hjemmelaget eller økologisk nøttesmør??

Kos deg og nyt måltidet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *