Kategorier
FitnessFiurenTrening

Noen gode råd til en velfungerende hverdag

En ferie er over og hverdagen tilbake. Jeg har koset meg og spist masse god mat, trent jevnlig selv om det ikke blir like mye som i hverdagen. Men progresjon på trening og en helårlig sterk kropp trenger også perioder med med litt fri og ekstra kos. Og det trenger ikke nødvendigvis være så tungt å få tilbake rutinene vi hadde før ferien. Jeg tenkte å dele noen av mine råd som kan påvirke oss positivt når vi skal tilbake til hverdagen etter en god ferie.

Tren variert i kondisjonsøktene – både intervaller og lengre økter med lav puls. Dette gir oss solid utholdenhet og god forbrenning.

Styrketrening – veksle mellom super-sett og maks løft. Like viktig som å trene kondisjonen vår trenger man en styrket muskulatur (deriblant støtte-muskulatur og kjerne-muskulatur) for å forebygge skader, slitasje og vondter.

Spise masse grønnsaker–  det er utrolig godt, inneholder lite kalorier, mye fiber og gode næringsstoffer.

Bruk rene og magre råvarer – av kjøtt ,fugl og sjømat. Prøv å unngå ferdigmat, det er ofte tilsatt mye skjult sukker og mettet fett.

Vann-  start gjerne dagen med et stort glass sitronvann. Kanskje vi sammen kan prøve å drikke et stort glass vann 10 minutter før hvert måltid? Vann med kullsyre er et godt alternativ dersom det ikke frister med vann fra kranen.

Spis de umettede fettsyrene– avokado, fisk , frø og nøtter er mine «må ha» råvarer her. Veldig sunt for oss, for vi trenger fett, det riktige fettet.

Høyt innhold av fiber i maten skaper god tarmbalanse – grove kornprodukter, belgfrukter og grønnsaker.

Probiotika –  «medisin» for tarmen, gir kroppen kraft og godt immunforsvar. Sunne tarmer tar bedre opp alt det gode vi tilfører av næring.

Proteinpulver whey/isolate – en fin måte å supplere med litt ekstra byggeklosser. I tillegg også gjerne aminosyrer.

Bytte ut det raffinerte sukkeret – her er det ikke noe problem å erstatte med litt søtningsmiddel eller fruktsukker med lav GI.

Søvn er superviktig – ta søvnen på alvor, for lite søvn er nedbrytende for oss over tid, minimum 7 timer i døgnet.

Lag en ukesplan hver uke– den vil garantert endre litt på seg underveis og uforutsett, men da er det bare å hente seg tilbake igjen til planen som er satt. Ukene er som regel alltid forskjellige , derfor anbefaler jeg å lage ny plan hver søndag.

Vi trenger ikke badevekt i huset– vekten varierer alltid, det kan være væske-forandringer i kroppen, syklus, muskelmasse m.m. Disse svingningene opplever alle mennesker og veiing vil dermed skape uro for oss.

Ta en «timeout» hver eneste dag– selv om du ikke egentlig har tid til dette (det trenger ikke være lange pustepausen). Det vil gjøre oss mer velfungerende og presterende.

Vær blid, glad, høflig og sett pris på de små tingene i hverdagen – man får aldri dagene, tiden og opplevelsene tilbake. Et smil er godt for deg og og alle rundt deg.

Håper dette kan være til inspirasjon, motivasjon og ettertanke man tar tak i hverdagen med nye rutiner og utfordringer. Egentlig uansett om man har hatt ferie eller ikke.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *