Fitness Fiuren Bakery

FitnessFiuren Nugattikrem

Sunn Nugatti! Høres det for godt ut til å være sant?

Det er heldigvis ikke det! Denne Nugattien er ikke bare svært enkel å lage, den er også sunn, og smaker helt fantastisk!

Vanlig Nugatti  inneholder vel under 10 % hasselnøtter, og mer enn  60 % sukker.

Derimot denne nydelige hjemmelagde nugattikremen inneholder over 50 % hasselnøtter, sunne umettede oljer og sukrinsirup gold  i stedet for hvitt sukker.

Oppskriften på FitnessFiurens Nugattikrem;

200 g hasselnøttkjerner

1 spiseskje Fibersirup Gold

2 spiseskjeer Sukrinsirup

2 strøkne spiseskjeer kakaopulver

1 teskje vaniljepulver

1 dl kokoskrem

1 dl kokosolje 

1 knivspiss maldonsalt

Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på 40 grader  sånn ca over natta, da får du frem en ekstra god smak. Gni gjerne av skallet. Ha hasselnøtt kjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at de er helt tørre, ikke fuktige, da kan det skille seg.)

Mal hasselnøtt kjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer sirup alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer kokosolje eller kokoskrem.

Kan oppbevares i kjøleskap med godt holdbarhet. Selv om den står i kjøleskap beholder den en myk og kremet konsistens.

 

Jeg har blitt 39 år... noe som igrunnen føles helt okey. Jobber i dag hos en av Norges fremste spesialister innen barnesykdommer,og som gruppetreningsinstruktør med både ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av god kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Jeg er også utdannet kokk som har gitt meg en faglig god grunnmur når det kommer til kosthold og ernæring. Og ikke minst muligheten til å se alt det gode som kan produseres av trenings- og kvalitetsmat med himmelske råvarer. Jeg giftet meg med fantastiske Roger 16. juli 2016 og sammen har vi 2 aktive sønner på 8 og 11 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. Jeg og min mann har begge stor interesse for fitness og trening, noe som sies å gjenspeile oss begge. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat ...og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet <3

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *