Proteiner er byggeklosser og hjelper til muskelvekst

Kan proteintilskudd gi muskelvekst? De fleste eksperter innen idretts-ernæring er enige om at behovet for proteiner øker i takt med treningsmengden vi legger ned. Trener man mye, da trenger man mer protein enn når man trener mindre.

I et vanlig norsk kosthold dekkes omtrent 15-20 prosent av vårt energiinntak fra protein. Det betyr at dersom man trener mye, og i tillegg får i seg ekstra proteinrik mat, vil man trolig få dekket det økte behovet for protein bare ved å spise disse måltidene.

Med et normalt sunt norsk kosthold får man kanskje i seg 1-2 gram protein per kilo kroppsvekt, derfra blant annet kornprodukter, melkeprodukter, kjøtt og fisk. Likevel er det et tema om dem som ønsker å bygge muskelmasse kan ha ekstra effekt av treningen ved å tilføre spesielle proteintilskudd i kosten. Det kan nok anbefales dersom man ikke får i seg nok proteiner i løpet av dagen. Minimum 2 gram protein pr. kg kroppsvekt i døgnet er min personlige anbefaling her. Og det kan bli en utfordring å klare få i seg gjennom hverdagskosten. Da kan det være til hjelp ¨med proteintilskudd eller produkter med ekstra tilsatt proteiner.

Andre tilskudd som har dokumentert effekt på prestasjon og muskelvekst er kreatin, aminosyrer og koffein. Det er ikke spesielle anbefalinger på dette men heller individuelt hva man responderer på.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *