Kan proteintilskudd gi deg raskere muskelvekst?

Proteintilskudd ?

Kan det gi raskere muskelvekst?

De fleste eksperter innen idrettsernæring er vel enige om at behovet for proteiner øker i takt med den treningsmengden vi legger ned. Trener man mye trenger man mer protein enn en som trener lite.

I et vanlig norsk kosthold dekkes omtrent 15-20 prosent av vårt energiinntak fra protein. Det betyr at dersom man trener mye, og da også spiser mer proteinrik mat, vil vi nok få dekket det økte behovet for protein bare ved å spise nok av vanlig mat.

Med et normalt sunt norsk kosthold får man kanskje i seg 1-2 gram protein per kilo kroppsvekt, derfra blant annet kornprodukter, melk og melkeprodukter, kjøtt og fisk.

Likevel er det et tema om vi som ønsker å bygge muskelmasse kan ha ekstra effekt av treningen om vi får i oss spesielle proteintilskudd i forbindelse med treningen.  Dette kan nok være et godt supliment dersom man ikke får i seg nok proteiner. Minimum 2 gram protein pr. kg kroppsvekt i døgnet er min personlige anbefaling her ?

Jeg vil også nevne at det finnes tilskudd som har dokumentert effekt på prestasjon. Disse er prestasjonsfremmende stoffer som kreatin, aminosyrer og koffein. Prøv deg frem og finn din gode balanse for optimal treningseffekt ?

Ha en fantastisk flott treningsår ? Sett deg nye realistiske mål og ha det gøy ❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *