Prøv denne 3 2 1 1 2 3 på tredemølla.

 

 

 

8 min oppvarming med lett jogg og gradvis økende fart 

30 sekunder pause til å gjøre seg klar for intervall-dragene – finne hastigheten

3 minutter spurt – 1 min pause.

2 minutter spurt – 1 min pause.

1 minutt spurt – 1 min pause.

1 minutt spurt – 1 min pause.

2 minutter spurt – 1 min pause.

3 minutter spurt -1 min pause.

8 minutter rolig jogg avslutt med rask gange.

Jeg har stort sett alltid tredemølla på minimum 2% stigning som utgangspunkt når jeg er på tredemølla. Start veldig gjerne med dette på denne intervalløkten og ta utgangspunkt i dette.

Det første 3-minutters draget løper man med den hastigheten man vanligvis gjør ved 4X4minutters intervaller.  Siste (3.) minuttet øker stigningen fra 2 til 5%.

På neste intervalldrag, altså 2-minutterne, løper man med enda høyere hastighet, her øker man også fra 2 til 5 % stigning siste minuttet av intervalldraget.

Det 1-minuttet går fort med ytterligere 1 km`t på 5 % stigning.

Deretter økes det enda 1 km`t på neste 1-minutt (5% stigning).

2-minutteren tilsvarende tilbake på hastigheten, gjør den på samme måte som den tidligere.

Siste 3-minutteren må man muligens legge seg litt lavere i hastighet, men prøv likevel høyere fart enn det aller første draget du startet med (siste (3.)minuttet økes fra 2 til 5 % stigning her også)

IKKE glem 1 minutt pause mellom absolutt alle dragene. Det kommer godt med.  Her kan man stå på kantene og eller redusere tredemøllen til gående hastighet.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *