Kategorier
Intervalltrening

Tøft bakkeløp

 

Har du noen gang utsatt deg selv for et mentalt tøft bakkeløp? Her kan du prøve deg. Jeg skal nemlig gi dere en liten utfordring. Løypa setter seg både i beina våre, pulsen vår, og ikke minst hodet.

Det er snakk om 6 x 6 minutter løp15% stigning (ikke under 10% stigning dersom man må starte med lavere stigning første gangen). 2 minutter aktiv pause innimellom.

Her kan det være lurt å varme opp minimum 10 minutter. Ikke løp på mer enn 5 % stigning i oppvarmingen, du vil få nok motbakke etter hvert. Ha en gradvis økende fart som gir deg fin pulsøkning. Pulsen vil holde seg jevn og høy gjennom hele denne løpeturen. Farten på intervallene er individuelt men trolig en plass mellom 6-10 km`\t. Prøv deg frem på første draget. Finn en hastighet som er gjennomførbar men med høy intensitet. Ta utgangspunkt i 85-93% av makspuls i arbeidsperiodene 6×6.

10 – 6 – 2 – 6 – 2 – 6 – 2 – 6 – 2 – 6 – 2 – 6 – 10

I de aktive pausene slipper du ned bakkemotstanden til 5%, lett jogg eller rask gange kan være smart her.

Tips; hopp opp på kantene av tredemølla mens du kjører ned/opp belastningen etter/før hvert intervall-drag. Bruk pause-sekundene til å justere tredemølla i posisjon. Nedtrappingen bør være minst like lang som oppvarmingen. Her trenger vi restitusjon. Lengre nedtrapping gir lavere restitusjonstid, det er bra for oss. Slipp ned belastningen og jogg eller gå i 10 minutter. Strekk gjerne ut litt til slutt.

Ja du kommer til å kjenne en fantastisk god energi og mestringsfølelse etter dette. Stølhet i etterkant er bare tegn på at du har gjort noe riktig. GOD TUR

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *