Intervalltrening

Impulsive intervaller ble intensive intervaller

 

 

Noen ganger kan man bestemme seg for å løpe intervaller… men ikke helt vite hvilke profil man skal utføre når man starter med oppvarmingen… Da blir det som regel enten veldig bra ….eller bare en røre på tredemølla.
Når jeg starter oppvarmingen prøver jeg å legge en plan for treningsøkten. Okey, jeg vet at morgendagen blir en sykkeløkt med lange bratte drag og mye kraft til beina.
Hmmm da får jeg løpe i et litt flatere «terreng»  i dag med korte intervaller? … Og ja, det ble en intensiv og morsom fartslek …

 
Bare se her:
Oppvarming : 10 minutter på 0,5-2,0% stigning 9-11 km/t ish…
40/20 x 10 : Øker farten betraktelig og løper 40 sekunder i fartsdrag og 20 sekunder med pause på kanten av løpebåndet. Fart varierer og er veldig individuelt. (12-18 km/t ?)
Etter 10.draget tar jeg bare 20 sekunder pause som vanlig før jeg endrer intervallene til:
30/30 x 10: Okey, nå får vi plutselig merkbare lengre pauser… Deeet betyr at du må øke hastigheten din omkring (1)- 2 km/t raskere enn de 10 første intervalldragene. Nå går det fort men du klarer dette… Pausene blir såpass lange at du klarer å hente deg inn mellom hvert   drag…


Nedtrapping : Fantastisk jobba!!
Du kan nå selv velge hvor lang nedtrapping du ønsker. Her kan du ha lett eller moderat tempo jogging i 10. min eller så lenge du måtte ønske å løpe…
Dette ble impulsivt men utrolig intensivt!

Jeg har blitt 39 år... noe som igrunnen føles helt okey. Jobber i dag hos en av Norges fremste spesialister innen barnesykdommer,og som gruppetreningsinstruktør med både ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av god kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Jeg er også utdannet kokk som har gitt meg en faglig god grunnmur når det kommer til kosthold og ernæring. Og ikke minst muligheten til å se alt det gode som kan produseres av trenings- og kvalitetsmat med himmelske råvarer. Jeg giftet meg med fantastiske Roger 16. juli 2016 og sammen har vi 2 aktive sønner på 8 og 11 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. Jeg og min mann har begge stor interesse for fitness og trening, noe som sies å gjenspeile oss begge. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat ...og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *