Vi går for 5 x 4 minuttere ;-)


Start med en god oppvarming på 10 minutter. Ha gradvis økende fart og puls … anbefalt 1-2% stigning under hele løpetreningen…

Bruk oppvarmingen til å kjenne på formen …

Har du det lille ekstra akkurat i dag?  … eller dersom det kjennes trått går du heller litt roligere frem når du hiver deg ut på intervalldragene 5 x 4 minutter …

Ta 3 minutter aktiv pause imellom hvert drag.  Målet i dag er å gjennomføre alle intervalldragene… uansett ?

Ta det rolig i pausens første minutt… pulsen kommer til å falle ganske mye. Trolig ned mot 60- 65% av din maksimale puls. Etter hvert som du nærmer deg nytt intervalldrag skal du begynne å øke litt på intensiteten igjen slik at du gradvis skrur opp tempoet så pulsen øker opp mot 75- 80% av maks på slutten av pausen.

Du kan egentlig tenke deg at pausen er bygd som en kort oppvarming. Helt rolig i starten og deretter gradvis øke tempoet . Etter hver avsluttede intervallperiode vil det føles tungt i pusten … altså svært anstrengende … men beina skal imidlertid kjapt føles lettere slik at når du etter ett drøyt pauseminutt med lav intensitet da forsiktig øker intensiteten…  skal dette kjennes greit?

Ha en supergod intervalløkt ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *