For meg handler alt om å være rustet og tilstede for familien min og hverdagen.

Noen vil si vi er opptatt av utseende, men for meg handler alt om å være rustet og tilstede for familien min og hverdagen.

Jeg snakker selvfølgelig om treningen. Ja den gjør masse godt for oss. Den gjør oss både fysisk og psykisk sterkere, lykkeligere ,gladere og for ikke å snakke om økt kroppsbilde og selvbilde.

At kvinner og menn kan være misfornøyde med egen kropp og selvbilde er faktisk så vanlig at det nå blir kalt  «normativt misnøye». Det finnes mange ulike faktorer som kan påvirke kroppsbildet negativt. Det beste er vel å prøve å forebygge denne skumle utviklingen. Sammen kan vi hjelpe hverandre å redusere fokus på den perfekte kroppen og utseende, men heller rette oppmerksomheten mot økt mestringsfølelse og prestering slik at utseende ikke blir en så sentral del av selvbildet.

Det er jo ikke til å legge skjul på at vi alltid har verdsatt den vakre skjønnheten. Media presser på!  Det å være vakker og populær fremhever det å være vellykket, intelligent og veltilpasset i dagens samfunn. Henger man ikke med her er man ikke lengre det sterke og godmodige «forbildet» , men faller kanskje heller litt i «skyggen» ,dessverre!

Det er helt klart en sammenheng mellom kroppsbildet vårt og selvbildet, men det er ikke det samme!  Å la et negativt kroppsbilde få dominere selvbildet vårt kan gi ganske så uheldige konsekvenser.

Her er noen gode råd som kan hjelpe dersom dette opptar for mye av  hverdagen vår:

Slutt å sammenligne med mennesker som man mener er mer attraktive.

Ikke gi ditt utseende og fysiske prestasjoner skylda for det som går galt i livet.

Kanskje kroppsidealet må justeres slik at man får et ideal som er oppnåelig og som fokuserer på helse og trivsel.

Gjør masse aktiviteter og trening som fremmer sunnhet til kroppen.

Fokuser på det man liker ved eget utseende, ikke det man misliker.

Dress up for egen glede og velvære i hverdagen, istedenfor å skjule det flotte vi har i oss.

Tør å møte situasjonene man tidligere har unngått, man vil mest sannsynlig oppleve en god følelse etterpå.

Få vekk de kontrollerende uvanene som fører til for mye opptatthet av eget utseende.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *