Peanutgranolacake Choco`n raw

Her kommer oppskriften til mine supergode granolakonfekter med navnet Peanutgranolacake Choco `n raw


Bunn:
5 dl Fiurens hjemmelaget granola (oppskrift i arkiv «fiuren bakery») knuses litt ekstra før det blandes sammen med (eller om man bare bruker ingrediensene til granolaen i litt mindre forhold mengder, med litt ekstra av det fuktige slik at massen samler seg, se oppskrift under):
200 mg peanøttsmør (gjerne økologisk eller aller best hjemmelaget)
4 ss sukrinsirup/ daddelsirup
Varm peanøttsmør og sirup litt i mikroovnen/vannbad og rør dette sammen før man heller det over den knuste granolaen. Eltes sammen og trykkes ut i en passe form, med størrelse etter ønsket høyde på kakestykket.

 

Glasur:
100 gr mørk 85% sukkerfri sjokolade
2 ts kokosolje
Smelt sjokoladen i vannbad og rør inn kokosoljen til en blank og glatt glasur. Helles over kaken og settes kaldt til sjokoladen stivner (dryss gjerne over litt himalayasalt før sjokoladen har stivnet helt). Kuttes i passe biter.
Server gjester du ønsker å unne litt ekstra godt i hverdagen.

 

(

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *