Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

Høstvarm FiurenGranola med hasselnøtt

Her kommer en FiurenGranola, utviklet med smaker som varmer godt i høstkulden.

 

 

 

Her kommer herligheten:

Først må alt det tørre blandes sammen(ikke fiberhusken), det som skal hakkes gjøres aller først.

150 gr hasselnøtt, finhakket og gjerne ristet

200 gr havregryn (gjerne glutenfritt eller økologisk)

50 gr kokosmasse, fin

50 gr linfrø , knuste

50 gr solsikkekjerner, hakkede

50 gr gresskarkjerner , hakkede

50 gr hempfrø

100 gr sukringold

1 klype vaniljepulver

1 ss  ceylon kanel

2 ts maldonsalt

Ca 1/2 flaske sukrin sirup røres inn i den tørre blandingen til det kleber seg sammen (pass på at det akkurat samler seg). Det må ikke bli for bløt blanding.

Tilslutt: 2 ss fiberhusk drysses litt og litt over den seige blandingen og røres inn (som siste ingrediens). Pass på at du ikke tar mer enn dryss av gangen så man unngår fiberhusk klumper.

Alt fordeles på 2-3 rister med bakepapir. Settes over natten på varmluft ved 40 grader. Jeg vender gjerne litt på granolaen på brettene rett før jeg legger meg, så er det klar til frokosten dagen etter? Når det er blitt helt sprøtt, ikke vær redd for å la den stå litt ekstra på varmluft dersom det ikke skulle være sprøtt nok. Ovnene våre er forskjellige.

La den gjerne kjøles ned litt før du tar den over på tette glass eller krukker. Dette for å beholde sprøheten. Dersom du er glad i litt tørket bær i granola vil jeg anbefale finkuttet 50 gr tranebær til denne sammensetningen (evnt. finkuttet  daddel).

Alle granolaene mine passer perfekt som topping til chiapudding, smoothies, bowls, yoghurt , proteinpuddinger, proteinmousse eller hva du måtte ønske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *