FitnessFiurenTrening

Mental trening vil gjøre deg sterkere på veien mot dine mål og drømmer.

 

 

 

Det å tro på seg selv innebærer at man tror at man kan…  oppfører seg som om man kan… tenker på at man faktisk kan… tør å drømme store drømmer…  ta valg og følge drømmene sine.

Det å skape positivitet rundt de målene man ønsker å oppnå… være forberedt på å håndtere de utfordringene som oppstår på veien… nettopp det vil få oss akkurat så langt man vil her i livet. 

Fullt fokus er kanskje den viktigste mentale ferdigheten. Man må øve på å ha full oppmerksomhet og beherske de fysiske og tekniske utfordringene frem mot selve målet eller prestasjonen . Mental trening dreier seg om teknikkene som tas i bruk for å bli mentalt sterkere. Her finnes det ulike momenter man bør ha med seg i den mentale treningen.

Det å være mentalt forberedt må trenes på, og ikke minst vite hva som skal til for å kunne prestere optimalt . Gode rutiner er absolutt avgjørende. Det holder selvsagt ikke å høre på et foredrag eller lese en bok. Det krever egeninnsats. På den andre siden er det jo veldig inspirerende å vite at alt er opp til en selv.

Mental trening har begrenset verdi i seg selv dersom den mangler innhold. Behersker man imidlertid noen nøkkelord jeg nå vil gi dere… har man et godt utgangspunkt og verktøy som kan brukes til å utvikle forskjellige mentale ferdigheter: 

 

Målsetting : 

Det å sette seg et mål og systematisk jobbe for å nå dette målet er kanskje den viktigste motivasjonsstrategien vi har.  De aller fleste av oss har ulike mål som vi kunne tenke oss å oppnå.  Det er rett og slett mål for kvaliteten av de prestasjonene vi jobber med daglig. Eller om det er drømmemålene som faktisk kan bli virkelige? Det er viktig å forstå hva som skal til for å komme dit man ønsker, og gjennomføre det man planlegger. Høres kanskje uproblematisk ut… men det å faktisk gjøre dette hver dag, uke etter uke, måneder, år etter år, kan bli en utfordring.  SÅ man trenger å gå helhjertet inn for å kunne oppnå de beste forutsetningene.

 

Visualisering: 

De indre filmene man ofte spiller for oss selv kan ha en stor innvirkning på hvordan ulike situasjoner løses i hverdagen. I prinsippet bruker alle en form for visualisering. Som for eksempel før man går på trening kan man se for seg hvordan man ønsker å gjennomføre treningsøkten. Dette er visualisering. En fin parallell til visualisering er jo simulering. Vi har nok alle simulert motstanderen som tar inn på oss frem mot målstreken? Denne type rollespill gir oss muligheten til å øve på situasjoner man kanskje ikke opplever så ofte, men som mentalt gjør noe med oss når vi trenger å få ut det beste i oss selv.

 

Avspenning: 

Avspenning er  viktig! Denne teknikken utnytter kontrastene mellom spent og avspent muskulatur… samtidig som det gir oss god restitusjon ved at det utvikles økt sirkulasjon i kroppen. Lenge har det vært kjent at spesifikke avspenningsteknikker er forebyggende. Noen av oss får betydelige kroppslige spenninger i muskler, ledd og ikke minst det indre. Andre kan bli urolige og miste selvtillit. Mange opplever kanskje alle disse symptomene samtidig når spenningene øker. Progressiv avspenning er den fysiske teknikken. Det kan passe bra når de fysiske symptomene er mest dominerende.  Dersom tankene dominerer aller mest kan det være hensiktsmessig å benytte mentale strategier som visualisering og meditasjon.

 

Indre dialog: 

Hver eneste dag går det mange tanker gjennom hodene våre.  Men det er bare noen få av dem man klarer å gjenfortelle dersom man blir bedt om å gjøre dette. Det man husker har nok stor påvirkning og definerer ofte hvem man er som person. Innholdet er også logisk når man går rundt og føler det man gjør. I tillegg er det mange tanker som ikke påvirker oss bevisst, nettopp fordi man ikke ønsker å ta stilling til om det er greit å ha dem. Hva var det første du tenkte på da du sto opp i morges? Var det positiv eller negativt? Det er helt åpenbart en sammenheng mellom hva vi tenker, føler og gjør. Den indre samtalen er derfor sentral når man trener mentalt. En annen strategi kan være å spørre seg selv hvor nyttig det er å gå rundt og tenke på om jeg er god nok i forhold til hva? Det er ikke alltid like lett å få tak i de tankene man går rundt med. Man kan begynne med de situasjonene hvor man kjenner at man reagerer på en annen måte enn ønsket.  Alt dette vil direkte påvirke selvtilliten og motivasjonen vår, for ikke å snakke om stresshåndtering!

Hvor mentalt sterke er vi? Og husk man er faktisk sterkere enn man tror!

 

Jeg har blitt 39 år... noe som igrunnen føles helt okey. Jobber i dag hos en av Norges fremste spesialister innen barnesykdommer,og som gruppetreningsinstruktør med både ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av god kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Jeg er også utdannet kokk som har gitt meg en faglig god grunnmur når det kommer til kosthold og ernæring. Og ikke minst muligheten til å se alt det gode som kan produseres av trenings- og kvalitetsmat med himmelske råvarer. Jeg giftet meg med fantastiske Roger 16. juli 2016 og sammen har vi 2 aktive sønner på 8 og 11 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. Jeg og min mann har begge stor interesse for fitness og trening, noe som sies å gjenspeile oss begge. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat ...og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *