Fitness Fiuren Bakery

Oppskrift på FitnessFiuren Chia Pud

 

 

OPPSKRIFT PÅ FITNESSFIUREN CHIA PUD

Chiafrø er et lite superfrø som stadig får mer plass i ulike retter , spesielt ved frokostbordet eller som mellommåltider. De har en nokså nøytral smak som gjør den lett å kombinere med det meste. Frøene har en unik evne til å binde sammen deiger, grøter, smoothier og puddinger, men de sveller raskt i væsken så det er viktig å røre godt for å unngå klumper.

Chia kommer fra Mexico, der befolkningen har livnært seg på dette i flere århundre. Frøet er en av de rikeste omega-3 kildene vi har fra planteriket og inneholder mer flerumettet fett enn Linfrø. Frøene er i tillegg smekkfulle av fiber, proteiner, mineraler ,spesielt kalsium, jern, magnesium og sink.

Jeg har faktisk hørt at peanøtt- og sesamallergikere mulig kan kryssreagere på Chiafrøene. Anbefalt døgndose bør ikke være mer enn 15 gram.

Næringsinnhold pr. døgndose 15gr  (tilsvarer frø i 1 stk FitnessFiuren ChiaPud)

Energi: 67 kcal

Fett: 4,6gr

Karb: 1,2 gr

Protein: 2,6 gr

Kostfiber: 5,1 gr

Her kommer oppskriften på 4 stk FitnessFiuren ChiaPud med bringeærsaus (170 kcal pr. porsjon + granola og annen topping etter ønsket mengdeJeg liker å tilføre ChiaPud-retten min litt tørkede Gojibær og Kokkosflak i tillegg.

400 ml Kokkosmelk Lett (100ml Lett kokkosmelk inneholder 68kcal)

60gr ish Chiafrø

4 ts Sukrin sirup (kjøpes i kostholdsbutikker)

Dette røres godt sammen til sirupen har smeltet inn, og fordeles deretter i 4 stk ønskede glass. Settes til svelling 1 time eller mer..

Frisk BringebærCoulis (ca 35 kcal pr p. dersom du deler denne porsjonen på 4 porsjoner)

250 gr Frosne bringebær

30gr Tagatesse (50gr Sukrinmelis)

Litt presset sitron (smak deg frem)

Liten klype med vaniljepulver hvis du har.

Settes til smelting, deretter kjøres med stavmixer. Sil gjerne bort bringebærfrøene hvis du ønsker en glattere saus.

Også selvfølgelig toppingen   FitnessFiurenGranola 

 

Jeg har blitt 39 år... noe som igrunnen føles helt okey. Jobber i dag hos en av Norges fremste spesialister innen barnesykdommer,og som gruppetreningsinstruktør med både ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av god kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Jeg er også utdannet kokk som har gitt meg en faglig god grunnmur når det kommer til kosthold og ernæring. Og ikke minst muligheten til å se alt det gode som kan produseres av trenings- og kvalitetsmat med himmelske råvarer. Jeg giftet meg med fantastiske Roger 16. juli 2016 og sammen har vi 2 aktive sønner på 8 og 11 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. Jeg og min mann har begge stor interesse for fitness og trening, noe som sies å gjenspeile oss begge. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat ...og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *