Kategorier
Intervalltrening

Fiurens Gerilja de Luxe

Kvelden før man skal kjøre en gerilja-cardio anbefaler jeg at man spiser mat med høyt proteininnhold og lite karbohydrater. Det er mer sannsynlig at kroppen omdanner karbohydrater til fett om kvelden, samt reduserer den mengden fett kroppen forbrenner mens du sover, i tillegg til under/etter geriljatrening om morgenen.

Prøv å drikk en kopp kaffe, grønn te eller annen koffeinholdig drikke en times tid før man starter gerilja-cardio. Jeg har hørt at koffein hjelper med å frigjøre fettsyrer fra kroppens fettlagre, som igjen øker kroppens mulighet til å forbrenne fett. Koffein kan også øke styrken og fokuset under treningen.

Gerilja-cardioen er en metode som effektivt kan få fart på fettforbrenningsprosessen i tillegg til at den forbedrer den kardiovaskulære formen. For å si det enkelt; jo bedre form man kommer i jo mer fett forbrenner man. Når man er i toppform handler det om å ha en bra aerobisk og anaerobisk kapasitet. De fleste kardioprogrammer legger enten vekt på det aerobiske systemet med rolig lavintensitetstrening, eller de anaerobiske høyintensitets kardioøktene med hvilepauser innimellom. Ikke helt ukjent vet vi at store mengder aerobisk trening tærer på muskulaturen. Musklene våre er helt avgjørende og hjelper til så vi får en mer metabolsk aktiv kropp.

Det perfekte kardioprogrammet vil være akkurat så langt at man vekker metabolismen til å forbrenne det viktige fettet etter trening, men ikke vare så lenge at det begynner å spise opp hardt opptrente muskler.

Er du klar for å prøve en perfekt gerilja økt ?

Start med 10 minutter oppvarming. Løp forholdsvis flatt 0.5-2% stigning på tredemølla.

8 drag :

Spurt i 20 sekunder

Hvil i 10 sekunder; beina plassert på kantene av tredemølla.

1 minutt hvile

8 drag:

Superspurt i 10 sekunder

Hvile 20 sekunder; beina plassert på kantene av tredemølla, her er farten så høy at jeg bruker siste 3-5 sekundene av hvilen til å komme meg tilbake og i gang på det raske tredemølle-båndet, klar for 10 sekunder med superspurt i fartsrekord.

Nedtrapping 5-10 minutter med rask gange avslutningsvis etter fullførte 8×2.

Det er viktig at man løper så fort som man bare klarer på siste 8 dragene , 10 sekunder er ikke mer tid enn vi må ha. Derfor bruker jeg et par sekunder av hviletiden for å få i gang beina til 10sekunders-draget starter.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *