Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

Fiurens the best raw Chocolatedreams

Min himmelske oppskrift (20-22 stk) :

2 dl kokosmasse

1 ss kokosolje

16 dadler uten  stein (kuttes smått)

5 ss kakaopulver

2 ss kokosblomstsukker

3 ss  sukrinsirup gold

1 dl bokhvetemel

1 ts vaniljepulver

2 dl havregryn (gjerne glutenfrie) tilsettes litt og litt

1 ts himalayasalt , 1 dl hakkede valnøtter  og 1 dl tørkede gojibær (hakkes) til slutt for å få litt biter i massen.

 

Hakket sukkerfri sjokolade 80% er også fantastisk hvis man ønsker litt ekstra luksus. Massen får til slutt en fast konsistens  som er lett å rulle for hånd. Ikke lag alt for store kuler, ca 40 gram er passe. Rull dem gjerne i kokosmasse, kakaopulver eller knuste valnøtter til slutt. Settes deretter i kjøleskapet, de trives nemlig best kaldt.

Disse er perfekte etter trening, som lørdagsgodt eller som alternativ til ikke fullt så sunne søtsaker på et kake bord. Rett og slett supersøthet man kan unne seg proppfulle av god samvittighet.

 

 

Kakaopulveret

Kakaopulveret jeg har brukt i disse sjokoladebollene er av 100% rent økologisk kakaopulver produsert av rå kakaobønner. Kakaopulver blir laget av det som er igjen av kakaomassen etter at kakaosmøret er presset ut. Kakaopulveret har dermed et lavere fettinnhold enn kakaomassen. Kakaopulver egner seg godt sammen med smeltet kakaosmør, kokosnøttolje, mandelsmør eller peanøttsmør for å lage sjokolade.  Kakaopulver er næringsrikt og passer også godt til smoothies, kakao eller baking av rå kaker.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *