Mine kosthold- og ernærings anbefalinger

Sukkerarter i karbohydratene sier noe om mengden tilsatt sukker!

 

Her viser næringsinnholdet i havregryn at sukkerinnholdet er tilnærmet lik 0.
På råvarer og matvareprodukter står det alltid hvor mye karbohydrater produktet inneholder totalt… men så står det også «hvorav sukkerarter».
Dette viser hvor mye av disse karbohydratene som utgjør tilsatt sukker. Sukkerarter er summen av både naturlig sukker og tilsatt sukker i den aktuelle råvaren eller matvareproduktet.
Både det naturlige sukkeret og det sukkeret som blir tilsatt… kalles monosakkarider og/eller disakkarider. Monosakkarider er enkle sukkermolekyler som glukose, fruktose, og galaktose, mens disakkaridene laktose,sukrose og maltose er to sukkermolekyler som er bundet sammen .
Når man ser på innholdet av sukkerarter i en matvare finner man ut hvor mye sukker det totalt er i den eksakte varen. Det er også viktig å vite hvor dette sukkeret kommer fra…  for det naturlige sukkeret som melkesukker og fruktsukker, finnes i matvarer som også inneholder andre viktige næringsstoffer, vitaminer og mineraler.
Betegnelsen «sukkerarter» uten noe mer spesifisering? ..Her synes jeg matvareprodusentene har en jobb å gjøre.
Er du usikker på om det aktuelle produktet er tilsatt sukker? Se nærmere på ingredienslisten. Der skal det opplyses hvilke typer sukker produktet isåfall inneholder.
Ikke glem at sukker finnes i flere ulike former og kan opplyses som blant annet glukose, druesukker, fruktose, raffinert sukker, sukrose , glukose sirup, og lønnesirup.
Derimot er varer som er tilsatt sukker… kun kalorier!
Det er denne typen sukker man bør redusere inntaket av betraktelig!!

 

Jeg har blitt 39 år... noe som igrunnen føles helt okey. Jobber i dag hos en av Norges fremste spesialister innen barnesykdommer,og som gruppetreningsinstruktør med både ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av god kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Jeg er også utdannet kokk som har gitt meg en faglig god grunnmur når det kommer til kosthold og ernæring. Og ikke minst muligheten til å se alt det gode som kan produseres av trenings- og kvalitetsmat med himmelske råvarer. Jeg giftet meg med fantastiske Roger 16. juli 2016 og sammen har vi 2 aktive sønner på 8 og 11 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. Jeg og min mann har begge stor interesse for fitness og trening, noe som sies å gjenspeile oss begge. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat ...og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *