Perfekt avslutning etter en spinningtime; Tredemølle 4 x 5 – 30/15

 

 

Når jeg får med meg femti spreke tøffe syklister på spinningtimen min, ja da tar jeg dem med på en 75 minutter lang fjelltur, proppfull av klatrebakker og raske sletter. Jeg er definitivt i mitt ess, for jeg vet at denne gjengen tåler en trøkk . Men jeg har lagt opp til at man faktisk kan kombinere sykkelturen med en løpetur på tredemøllen umiddelbart etter.

 

Litt med tanke på alle de som hadde syklet sammen med meg i forkant, valgte jeg denne enkle og effektive fartsleken med fokus på korte og raske intervaller her.  Det fungerte som bare det:

Oppvarming i 8 minutter med moderat tempoøkning. Så settes farten opp betydelig, og her kan man faktisk løpe kjemperaskt.

5 x 30/15 sekunder spurt:hvile

1 minutt pause lett jogg

5 x 30/15 spurt:hvile

1 minutt pause lett jogg

5 x 30/15 spurt:hvile

1 minutt pause lett jogg

5x 30/15 spurt:hvile

Nedtrapping omtrent samme tid som oppvarmingen med lett jogg eller gange.

Dette ble en perfekt kombinasjon, og ikke minst effektiv treningsøkt. Også for dem som kun var med på løpeturen.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 40 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 9 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 10 og 12 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *