Se på disse vidunderlige rawfood sjokoladebollene da!
Jeg ser dadlene som står på benken, kakaopulveret og kokosblomst sukkeret i skuffen. Sjokoladeboller! Og hva finner jeg for noe mer? Peanøttsmør, kokosmasse og havregryn, da er det bare å sette i gang da.
Og sånn ble oppskriften min til slutt :
15 dadler kuttes smått (ta ut steinene)
2 dl kokosmasse
2 dl havregryn hold igjen litt havre å justere massen med tilslutt (glutenfritt)
5 ss kakaopulver (helsekost)
3ss kokosblomstsukker (helsekost)
1 dl bokhvetemel spe på med mer tilslutt dersom massen ikke er fast nok (helsekost)
2 ss peanøttsmør
2ss sukrinsirup gold(helsekost)
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljepulver
Alt kjøres i foodprosessor til en meget seig og ganske fast masse. Rulles så ut i små kuler for hånd og legges på bakepapir. Ikke lag kulene alt for store selv om det er fristende.
Du kan rulle sjokoladekulene i hva du måtte ønske: Kokosmasse (som vist på bilde) , kakaopulver , kakaonibs, chiafrø, hakkede peanøtter mm… Jeg lot sjokoladebollene stå kjøling over natten før jeg rullet dem inn med kokosmasse, da hadde de satt seg litt.
Nyt noen gode sunne sjokoladekuler!