
Det er tid for å unne seg litt ekstra !
Tenkte jeg skulle røpe oppskriften på min helt egne eplekake med mandelmelk. Her kan du velge å lage min gode ostekrem som topping når kaken er blitt temperert, eller bare servere med litt lett vaniljeis og friske bær mens den fremdeles er lun… dette er så godt folkens. Smelter i munnen.
FitnessFiuren Eplekake med mandelmelk
150 gr Speltmel siktet
150 gr Havremel
180 gr Kokosblomstsukker
80 gr Sukrin
3 ts Bakepulver
1 ts Vaniljepulver
3 ts Kanel
2,5 dl Mandelmelk
Litt sitronsaft
2 epler skrelles og kuttes i skiver/biter , blandes med litt kokosblomstsukker og kanel.
Rør alt sammen til en jevn glatt masse (ikke eplene)… deigen kan justeres med litt mandelmelk dersom den blir alt for fast….
Den ferdige massen tas over i en smurt middels størrelse rund form (størrelsen på formen etter ønsket høyde på kaken).
Eplebitene skal ikke blandes i fra starten …men trykkes oppi kakeformen tilslutt.
Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter ..eller til den er helt gjennomstekt.
Serveres lun med lett vaniljeis og bringebær eller avkjøles dersom du velger den himmelske ostekremen min på toppen.

FitnessFiuren Whitedreamcream :
400 gr Philadelphia Light
10-12 ss Sukrinmelis
1 strøken ts Vaniljepulver
Presset Sitronsaft
Piskes sammen til en fløyelsmyk krem…. smak til med presset sitronsaft underveis… Strykes deretter over avkjølt kake.