Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

Fiurens Eplekake med hvit drømmekrem

 

Det er tid for å unne seg litt ekstra 

Tenkte jeg skulle røpe oppskriften på min helt egne eplekake med mandelmelk. Her kan man velge å lage ostekrem som topping (når kaken er blitt temperert), eller servere med lett vaniljeis og friske bær mens den fremdeles er varm.

 

Fiurens Eplekake med mandelmelk

150 gr speltmel siktet

150 gr havremel

180 gr kokosblomstsukker

80 gr sukrin

3 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

3 ts ceylon kanel

2,5 dl mandelmelk

Litt  presset sitronsaft

2 epler skrelles og kuttes i skiver/biter, blandes med litt kokosblomst sukker og kanel.

Rør alt sammen til en jevn glatt masse (ikke eplene) Deigen kan justeres med litt mandelmelk dersom den blir alt for fast. Den ferdige massen tas over i en smurt middels størrelse rund form (størrelsen på formen etter ønsket høyde på kaken). Eplebitene skal ikke blandes i fra starten men trykkes oppi kakeformen tilslutt.

Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter, eller til den er helt gjennomstekt. Serveres lun med lett vaniljeis og bringebær eller avkjøles dersom man velger å ha ostekremen min på toppen.

 

 

 

Fiurens hvite drømmekrem :

400 gr Philadelphia Light

10-12 ss sukrinmelis

1 strøken ts vaniljepulver

Presset sitronsaft

Piskes sammen til en fløyelsmyk krem og smakes til med presset sitronsaft underveis. Kremen strykes deretter over avkjølt kake. Pynt om man ønsker det.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *