Fiurens Eplekake med hvit drømmekrem

 

Det er tid for å unne seg litt ekstra 

Tenkte jeg skulle røpe oppskriften på min helt egne eplekake med mandelmelk. Her kan man velge å lage ostekrem som topping (når kaken er blitt temperert), eller servere med lett vaniljeis og friske bær mens den fremdeles er varm.

 

Fiurens Eplekake med mandelmelk

150 gr speltmel siktet

150 gr havremel

180 gr kokosblomstsukker

80 gr sukrin

3 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

3 ts ceylon kanel

2,5 dl mandelmelk

Litt  presset sitronsaft

2 epler skrelles og kuttes i skiver/biter, blandes med litt kokosblomst sukker og kanel.

Rør alt sammen til en jevn glatt masse (ikke eplene) Deigen kan justeres med litt mandelmelk dersom den blir alt for fast. Den ferdige massen tas over i en smurt middels størrelse rund form (størrelsen på formen etter ønsket høyde på kaken). Eplebitene skal ikke blandes i fra starten men trykkes oppi kakeformen tilslutt.

Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter, eller til den er helt gjennomstekt. Serveres lun med lett vaniljeis og bringebær eller avkjøles dersom man velger å ha ostekremen min på toppen.

 

 

 

Fiurens hvite drømmekrem :

400 gr Philadelphia Light

10-12 ss sukrinmelis

1 strøken ts vaniljepulver

Presset sitronsaft

Piskes sammen til en fløyelsmyk krem og smakes til med presset sitronsaft underveis. Kremen strykes deretter over avkjølt kake. Pynt om man ønsker det.

 

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *