FitnessFiurens Eplekake med mandelmelk og hvit drømmekrem

Det er  tid for å unne seg litt ekstra !

Tenkte jeg skulle røpe oppskriften på min helt egne eplekake med mandelmelk. Her kan du velge å lage min gode ostekrem som topping når kaken er blitt temperert, eller bare servere med litt lett vaniljeis og friske bær mens den fremdeles er lun… dette er så godt folkens.  Smelter i munnen. 

 

 

FitnessFiuren Eplekake med mandelmelk

 

150 gr Speltmel siktet

150 gr Havremel

180 gr Kokosblomstsukker

80 gr Sukrin

3 ts Bakepulver

1 ts Vaniljepulver

3 ts Kanel

2,5 dl Mandelmelk

Litt sitronsaft

2 epler skrelles og kuttes i skiver/biter , blandes med litt kokosblomstsukker og kanel.

Rør alt sammen til en jevn glatt masse (ikke eplene)… deigen kan justeres med litt mandelmelk dersom den blir alt for fast….

Den ferdige massen tas over i en smurt middels størrelse rund form (størrelsen på formen etter ønsket høyde på kaken).

Eplebitene skal ikke blandes i fra starten …men trykkes oppi kakeformen tilslutt.

Stekes nederst i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter ..eller til den er helt gjennomstekt.

Serveres lun med lett vaniljeis og bringebær eller avkjøles dersom du velger den himmelske ostekremen  min på toppen.

 

 

 

 

 

FitnessFiuren Whitedreamcream :

 

400 gr Philadelphia Light

10-12 ss Sukrinmelis

1 strøken ts Vaniljepulver

Presset Sitronsaft

 

Piskes sammen til en fløyelsmyk krem…. smak til med presset sitronsaft underveis…  Strykes deretter over avkjølt kake.

 

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 40 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 9 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 10 og 12 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.