Kategorier
Intervalltrening

Bli raskere på 4×4 minutterne med Fiuren-varianten.

 

Da jeg her om dagen løp intervaller på tredemølla var planen klar, de velkjente 4×4 minutterne sto for tur. Men jeg ville løpe dem enda raskere denne gangen.
Alle som løper denne intervalløkten har gjerne en maksfart som man løper disse 4×4 minutterne på. Og det mest vanlige er jo kanskje at man øker litt for hvert minutt i disse dragene.
Denne gangen prøvde jeg det motsatte. Det var en motiverende måte å komme seg raskere frem på.

Se her hva jeg gjorde :
Oppvarming med moderat fart i 10 minutter. Belastningen, eller motbakke gjør du som du pleier.

4×4 minutters drag med 2 minutter rolig oppvarmingstempo mellom dragene.
Jeg tar utgangspunkt i min maksfart og starter med 1,5 km/t raskere enn det jeg vanligvis løper på. Hopper aldri av tredemøllen underveis men justerer isteden ned farten med 0,5 km/t hvert minutt ut 4 minutters perioden. Da løper du på din «opprinnelige» maksfart kun det siste (4.) minuttet. Du finner raskt ut i løpet av 1 draget om du eventuelt må justere denne nedtrappingen av fart. Bare sørg for at du ikke kommer under din «opprinnelige» hastighet i løpet av de 4 minuttene.
Etter fullført 4×4, legger man seg ned i intensitet og avrunder intervalltreningen med samme fart, belastning og tid som i oppvarmingen.
Dette er en fin og kanskje helt ny måte å «lure» deg selv til å løpe enda raskere på 4×4 minutterne. Bare prøv selv. Begynne med en fart du mest sannsynlig ikke hadde kommet i mål med enda, men ved å gradvis ta ned farten litt, føles dette bedre, og du vil kjenne at du kommer i mål med dragene likevel.

Ha en super intervalltrening!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *