FitnessFiuren Bowl

Fitness Fiuren AcaiBowl

Jeg har laget min helt egen vitamin og proteinboost AcaiBowl som er proppfull av antioksidanter. En god måte å gjøre morgenstunden fantastisk på … og den kickstarter virkelig dagen ?

Superfrukten Acai er rik på næringsstoffer som antioksidanter. Bæret vokser vilt på palmetrær i Amazona sin reinskog i Sydamerika og i Brasilia skal det spesielt ha blitt utviklet et stort bruk av Acai for tradisjonelt folkmedisinsk bruk.

Acai har opp til 6 ganger så mye antioksidanter som blåbær og inneholder ca 30 ganger mer anticyanin enn rødvin. Antioksidanten Anticyanin sies å virke betennelsesdempende ,motvirke kreft, nevrologiske sykdommer og diabetes. I tillegg kan det virke bremsende på hudens aldringsprosess…. det må jo være superbra ?

Anbefalt inntak er ca 3 gr daglig (1 ts pulverform) Acai-pulveret kan fint røres i vann eller andre drikker , smoothies eller selvfølgelig den for tiden meget populære og gode «Bowl» .Anbefalt daglig inntak bør selvfølgelig ikke overskrides .

Min oppskrift på en FitnessFiuren AcaiBowl

200 ml Yoghurt 0%Kokos

30 gr Proteinpulver Whey, sjokolade eller vanilje

1 dl frosne blåbær

1/2 banan

1 ts Acai pulver

Alt kjøres i blender til fløyelsmyk konsistens og skuffes over i en bolle ?

Toppingen er det gøyeste … her kan du ta på akkurat det som frister deg , eller som du har tilgjengelig :

Fitness Fiuren Granola

Fitness Fiuren Bringebær coulis

Kuttet valgfri frukt og bær (eks ananas/ mango/ jordbær/ bringebær)

Gojibær

Nøttesmør av ønsket smak

Sukkerfri hvitsjokoladesaus?

Kokosflak

Jeg har blitt 39 år... noe som igrunnen føles helt okey. Jobber i dag hos en av Norges fremste spesialister innen barnesykdommer,og som gruppetreningsinstruktør med både ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av god kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Jeg er også utdannet kokk som har gitt meg en faglig god grunnmur når det kommer til kosthold og ernæring. Og ikke minst muligheten til å se alt det gode som kan produseres av trenings- og kvalitetsmat med himmelske råvarer. Jeg giftet meg med fantastiske Roger 16. juli 2016 og sammen har vi 2 aktive sønner på 8 og 11 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. Jeg og min mann har begge stor interesse for fitness og trening, noe som sies å gjenspeile oss begge. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat ...og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *