FiurenGranola med peanøtter, sitron og rosiner

FitnessFiuren PeanøttGranola med sitronrosiner… en forfriskende smaksopplevelse.


200gr havregryn (glutenfritt etter ønske)
50gr linfrø
50gr solsikkefrø hakkede
50gr gresskarkjerner hakkede
1 pk rosiner finkuttes, 1 sitron presset juice, 3 ss peanøttsmør crunch
1 ts maldonsalt
3 ss sukrinsirup (dette må prøves litt frem, skal bli klebete)
3 ss sukringold for en litt mer karamelisert smak.

 

Jeg rører alt dette godt sammen til det blir litt klissete og samler seg.
Legges utover bakepapir på 2 rister. Settes i ovnen på tørking varmluft i 40 grader over natten. Gjerne bevege litt på chrunchen etter et på timer, før det står over natten.
Man våkner opp til en super crispy hjemmelaget fantastisk granola som kan brukes til akkurat hva du vil. Kombinasjonen med blant annet peanøtter,  sitronens syrlighet og rosinene ble meget godt.
Næringsinnholdet avhenger litt av mengden, og om man eventuelt velger å bytte ut ingredienser med noen egne favoritter.  Men ca 40 gr av denne granolaen inneholder nok omkring 200 kcal.
Denne oppskriften er i grunnen ganske så drøy fordi man trenger ikke så mye pr.porsjon. Husk å oppbevare tørt og tett så det holder seg sprøtt.
Dette blir himmelsk godt.
Toppingen kan brukes spesielt til gresk/yoghurt, vaniljekesam , overnightoats,  smoothiebowl og chiapud for å nevne noen godbiter.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *