Den populære FiurenGranola

 

FiurenGranola 

100gr havregryn (glutenfritt etter ønske)

100gr mandler

50gr linfrø

50gr solsikkefrø

50gr gresskarkjerner

50gr hempfrø

50gr gojibær

50 gr kokosflak

2 ss ceylon kanel

1 ts kardemomme

1 ts maldonsalt

Ca 1/2 flaske sukrinsirup (mengde må prøves litt frem, skal bli klebete masse)

Jeg rører dette sammen til det blir litt klissete, tar det over på en skjærefjøl og hakker alt sammen. Grovhakkes med kniv eller eventuelt at det kjøres bittelitt i en foodprosessor.

Legges utover bakepapir på 2 rister. Det hele skal være litt klissete. Settes i ovnen på tørking varmluft i 40 grader over natten. Gjerne bevege litt på chrunchen etter et på timer, før det står over natten. Man våkner til en super sprø hjemmelaget fantastisk granola som kan brukes til akkurat hva man vil.

Næringsinnholdet avhenger litt av mengden, og om man eventuelt velger å bytte ut ingredienser med noen egne favoritter.  Men 50 gram av denne granolaen inneholder nok omkring 200 kcal.

Denne oppskriften er i grunnen ganske så drøy fordi man trenger ikke så mye pr.porsjon. Husk å oppbevare tørt og tett så det holder seg sprøtt.

Toppingen kan brukes til all slags yoghurt, kesam, overnightoats, bowls, chiapudding, varianter av is, det er bare fantasien setter begrensinger. Lag litt sukkerfri bringebærcoulis og ha over, så trenger man ikke så mye annet for et komplett digg måltid til frokost , mellommåltid eller til treningen.

 

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *