Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

Fiurens saftige Speltkringle

 

Her kommer en meget etterspurt oppskrift på 2 stk kringlestenger uten sukker, smør eller melk;

1 kg speltmel fint

150 gr finesse bakesukker (helsekost)

1 ts kardemomme

1 strøket ts himalayasalt

1 pk gjær tørr/ eller fersk som evnt. smeltes inn i lunken mandelmelk

0,5 dl kokosolje

5 dl mandelmelk

1 egg

 

Mandel-og kanel fyll:

Kanel

Sukrin Gold

Sukrin Sirup

Mandler, hakket til ønskede biter

Deigen eltes godt og heves til dobbel størrelse. Hold igjen litt Speltmel og juster med dette. Knas og deles i to emner. Kjevles ut og dekkes med gold sukrin, kanel, passe med mørk fibersirup og hakkede mandler. Rulles deretter sammen. Klipp noen mønster over toppen av kringlene. Pensle gjerne med litt egg. Etterheves og stekes på 180 grader med over/under varme i ca 25 minutter. Litt avhengig av ovnene.

Denne nytes aller best lunken og helt fersk fra ovnen. Kringlen kan selvsagt fylles med akkurat det du måtte ønske.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *