FitnessFiurenTrening

Et mål skal være noe positivt…

 

Man trenger ikke nødvendigvis unngå nyttårsforsetter, for noen mål kan faktisk være veldig nyttig når vi går inn i det nye året. Ihvertfall dersom man gjør det på riktig måte.

Det positive ved nytt år og nye mål er at man har noe å se frem til og jobbe mot. Man får rett og slett ny motivasjon. Men pass på å unngå sette seg for store krav. Målene dine skal heller være ønsker og drømmer man ser frem til. Dersom man krever for mye av en selv, legger lista for høyt, blir fallhøyden likeså.

Et mål skal alltid være noe positivt, ikke noe som legger demper på hverdagsgleden og livsgnisten vår.

Et godt og fornuftig mål er basert på gledesfølelse, ikke frykt. Hensikten skal være å tilføre livet noe bra. Man lykkes bedre når man kjenner at det gjør en godt, og at man virkelig blir glad av det.

De aller fleste av oss har nok hatt mål som ikke har blitt fullført. Men hva kan være årsaken til at man ikke lykkes i å nå målene sine?

De vanligste årsakene er at man krever for mye av en selv. Man setter seg mål i tankene, uten å kjenne etter på kropp og helse hva som passer akkurat meg.

Man danner seg bilder om hvordan ting «bør» være. Så setter vi mål. Men når man ikke kjenner etter om dette faktisk er realistisk for meg, varer heller ikke målene særlig lenge.

Det man glemmer når mål settes er ofte å tenke på hva man faktisk ønsker med segselv. Det er bare du som kan nå ditt mål. Derfor er det viktig at målene ikke bare blir en streng og krevende oppgave, men også noe man forbinder med noe positivt.

Passer målet/målene deg og din personlighet?

Dersom man setter seg et mål på andres premisser, er det lettere å mislykkes. Både fordi målet ikke er indrestyrt og fordi innholdet kanskje ikke passer deg som person.

Det å nå målene sine kan ofte kreve hardt arbeid. Akkurat det behøver ikke å være så negativt i segselv. Men det viktigste er at de skaper ekte glede. Det må ikke være et mål laget kun for resultater.

Forsøk å tenke ut hva som kan bidra positivt i livet ditt, lag deg noen mål på grunnlag av dette, og bruk gjerne det nye året som unnskyldning for å sette i gang.

Det er både smart og godt å ha noe å strekke seg etter. Et ønske om noe som skal bli annerledes. Men ikke glem at også handlingen underveis skal tilføre mer glede i livet. Da har man mye større sjanse for å lykkes i det man gjør.

Lytt til en selv og kjenn etter hva man ønsker seg. Prøv det ut.

Skulle man etterhvert føle at en ikke strekker helt til målet, behøver ikke det bety at man mislykkes. Kjennes det okey, fortsett.
Gir det ingen glede, er det et tegn på å gjøre noe annerledes.

La kroppen gi deg tilbakemeldinger underveis.

Jeg ønsker dere med dette alt godt og lykke til. Lev ut drømmer og følg hjertet. Ta vare på hverandre og gi støtte. Smil og si noe oppmuntrende. Vi trenger det alle som en.

Jeg har blitt 38 år... noe som igrunnen føles helt okey. Jobber i dag hos en av Norges fremste spesialister innen barnesykdommer,og som gruppetreningsinstruktør med både ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av god kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Jeg er også utdannet kokk som har gitt meg en faglig god grunnmur når det kommer til kosthold og ernæring. Og ikke minst muligheten til å se alt det gode som kan produseres av trenings- og kvalitetsmat med himmelske råvarer. Jeg giftet meg med fantastiske Roger 16. juli 2016 og sammen har vi 2 aktive sønner på 8 og 10 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. Jeg og min mann har begge stor interesse for fitness og trening, noe som sies å gjenspeile oss begge. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat ...og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *