Salmalaks med Quinoa
Så enkelt ,så raskt … SALMALAKS
Finkuttet brokkoli, grønnkål, gulrot, rødbet, vårløk eller hva du måtte ønske rett i wookpanna med litt usaltet soyasaus, kvernet pepper og maldonsalt. Det finnes også veldig fine ferdigpreppa wokblandinger med grønnkål på butikken som alternativer.
Salmalaks (eller annen fersk laks) kuttes i passe porsjonstykker (150gr) og stekes i pannen rett før servering. Ikke stek for lenge, fisken bør ha en lett mørk farge på i midten. Tilsett litt usaltet soyasaus over fisken i stekepannen rett før servering, denne fiskesjyen du får i stekepannen er god å ha over retten. Drysser litt Maldonsalt på toppen.
Quinoa tar lengst tid med denne retten… Frøet har et ufarlig men litt bittert stoff rundt seg som kalles Saponin. Derfor må frøene skylles godt i varmt vann før tilbereding. Gni dem litt i hendene dine og sil av vannet. Dette gjentok jeg 3 ganger til vannet ble klart og fritt for skum. Ha så frøene oppi en gryte, med dobbelt mengde vann i forhold. Kok opp et par minutter, ta av varmen og la svelle i ca 10-15 min under lokk. Brukte bare litt maldonsalt over ved servering. Quinoa smaker best naturell , de har en nøtteaktig smak og tilpasser seg lett forskjellige ingredienser.
Næringsinnhold Quinoa 50gr ca: (180kcal, 7 gr protein, 3 gr fett, 29 gr karbohydrater)
Quinoa er faktisk i familie med rødbet og spinat, og er dermed proppfulle av fiber ,sunt fett og antioksidanter. Frøet inneholder bra med den essensielle aminosyren Lysin som kan bidra til å frigjøre veksthormoner og stimulere muskelvekst. Dermed er dette helt perfekt til måltider etter en hard treningsøkt.
Valget er enkelt…
Tips med Quinoa: Lag opp til noen måltider av gangen. Denne er like god i kald mat som i varm, bruk gjerne de råvarene og smakene som passer deg. Finn en plass til Quinoa i treningsmaten du lager ….fantasien er begrensningen her.
Håper det smaker.