Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

Beetroot Overnightoats «Rødbet»

Se hva jeg har laget til frokost i dag. Denne «beetrootovernightoats» var utrolig god. Proppfull av energi og helt perfekt sammensatt for den aktive hverdagen.

Grønnsaker kan faktisk også ha sine fordeler før en god treningsøkt. Særlig rødbeten. Her får vi fylt opp kroppene våre med kraftige antioksidanter, B-C-E-vitaminene, folat og rikelig med mineraler som både kalsium, jern, kalium, magnesium, kopper, fosfor og sink. Altså en lang liste sunnhet allerede til frokost.

Siden rødbeten ofte kan virke litt komplisert å få i seg, nettopp fordi vi ikke bruker denne veldig mye til daglig, vil jeg si rødbetpulveret (man får kjøpt på helsekost) er rene vidundermiddelet for deg som ønsker å forbedre dine fysiske prestasjonsevner. Hos friske aktive mennesker skal det ha vist seg at man klarer utføre og prestere aktiviteter både lengre og med bedre utholdenhet etter inntak av rødbeter. Årsaken skal ligge i stoffet nitrat hos rødbeten, som man også finner i spinat, ruccola og fennikel. Inntaket av denne nitrat-rike rødbeten før trening ser altså ut til å kunne øke prestasjonen vår. Interessant? Trolig utvider blodårene seg, blodtrykket reduseres og blodsirkulasjonen bedres. I tillegg kan rødbeten virke på musklene slik at de trenger mindre oksygen. (rådfør deg gjerne med din lege først dersom du bruker medisiner for hjerte-kar)

Denne rotgrønnsaken er faktisk den med aller høyest innhold av antioksidanter og vil kunne være med på å forebygge flere sykdommer. Den kan redusere totalkolesterolet (særlig LDL-kolesterolet som er det farlige kolesterolet), forebygge blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag. Med det høye innholdet av jern er den også super for kvinner som ofte får i seg for lite jern gjennom kosten.

Her kommer oppskriften på Fiuren Beetroot Overnightoats !

250 ml Alpro Yoghurt naturell (soya)

30gr havregryn (gjerne glutenfri eller økologisk)

1 ss toppet chiafrø

1t ts knuste linfrø

1 måleskje (5gr) rødbetpulver

evnt. litt søtningsmiddel etter ønske og smak.

Røres sammen og settes i kjøleskapet med lokk over natten. Toppes med dine favoritter før den nytes. Hjemmelaget bringebærcoulis og peanøttsmør (peanøttkrem), bringebær, gojibær og kokosflak.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *