BeetrootOvernightOats «Rødbet»

Sjekk ut hva jeg har laget til frokost i dag ? Denne «beetrootovernightoats» var utrolig god!! Proppfull av energi og helt perfekt sammensatt for dagen. Selvfølgelig er dette en frokost med et symbol på stamina ??

Grønnsaker kan faktisk også ha sine fordeler før en god treningsøkt … Særlig rødbeten. Her får vi fylt opp kroppene våre med kraftige antioksidanter, B-C-E-vitaminene, folat og rikelig med mineraler som både kalsium, jern, kalium, magnesium, kopper, fosfor og sink.

Siden rødbeten ofte kan virke litt komplisert å få i seg, nettopp fordi vi ikke bruker denne veldig mye til daglig, vil jeg si rødbet-pulveret man får kjøpt på helsekost er rene vidundermiddelet for deg som ønsker å forbedre dine fysiske prestasjonsevner. Hos friske aktive mennesker skal det ha vist seg at man klarer utføre og prestere aktiviteter både lengre og med bedre utholdenhet etter inntak av rødbeter. Årsaken skal ligge i stoffet nitrat hos rødbeten, som man også finner i spinat, ruccola og fennikel. Inntaket av denne nitrat-rike rødbeten før trening ser altså ut til å kunne øke prestasjonen vår. Interessant? Blodårene utvider seg, blodtrykket reduseres og blodsirkulasjonen bedres. I tillegg kan rødbeten virke på musklene slik at de trenger mindre oksygen.

Denne rotgrønnsaken er faktisk den med aller høyest innhold av antioksidanter og vil kunne være med på å forebygge flere sykdommer. Den kan redusere totalkolesterolet (særlig LDL-kolesterolet som er det farlige kolesterolet), forebygge blodpropp, hjerteinfarkt og hjerneslag. Med det høye innholdet av jern er den også super for kvinner som ofte får i seg for lite jern gjennom kosten.

Her kommer dagens oppskrift:

FitnessFiuren BeetrootOvernightOats ?

200ml Yoplait GreskYoghurt 0% Vanilje (eller Kokos)

30gr Havregryn (gjerne glutenfri eller økologisk)

1ts toppet Chiafrø

1ts toppet Linfrø knuste

1 måleskje (5gr) Rødbetpulver

Røres sammen og settes i kjøleskapet med lokk over natten.

Toppes med dine favoritter før du nyter denne himmelske herlige frokosten ❤ min topping blir:

FitnessFiuren BringebærCoulis

FitnessFiuren CreamyPeanutbutter

FitnessFiuren Granola

Bringebær

Kokosflak

Gojibær

Alt som er navnet med FitnessFiuren finnes det oppskrift på i bloggens arkiv eller på fitnessfiuren.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *