Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

Fiurens luftige Speltboller uten melk

 

 

Om du skal lage verdens beste boller som smelter i munnen, men er usikker på hvordan du skal klare dette uten melkeprodukter, da har jeg løst gåten! Bare sjekk denne oppskriften neste gang du skal bake boller, du vil ikke bli skuffet!

2 kg speltmel
1 ltr mandelmelk
1 3/4 pk gjær
150 gr kokosolje
375 gr sukker
2 ts kardemomme
1 ts himalaya salt
1 egg

Bland det tørre sammen i eltemaskinen. Varm opp mandelmelken og kokosoljen til 37 grader, smelt deretter oppi gjæren. Når gjæren er smeltet helt, heller du denne væsken over i melblandingen under sakte omrøring. Egget oppi helt til slutt. La deigen elte seg helt fin og jevn ca 10 min. Det kan være lurt å ha litt ekstra mel til utbaking/justering av deigen.

Men før utbaking til ønskede emner setter jeg deigen inn i ovnen på heveprogram til den dobler seg ca 20-30 minutter (følg litt med her). Deigen skal da være en lek å jobbe med, og her kan du lage alt fra boller ,kanelsnurrer til ulike kringler.

Dersom du ønsker kanelfyll går det veldig fint å røre sammen kokosolje med masse kanel, sukker og en klype himalayasalt.
Etterheving av emnene på stekebrett i ovnen på heveprogram til de dobler seg igjen. Pensle gjerne med egg før de setter til steking.

Jeg steker midt i ovnen med over/undervarme 180 grader i ca 12 min boller/ 35 min kringle. Følg med her for ovnene våre steker litt forskjellig. Skal love deg du får boller som forsvinner med en gang de kommer ut av ovnen. De er fantastisk gode. Kos dere og nyt selskapet!

Det kan sløyfes egg i deig og til pensling dersom man også ønsker eggefrie boller. Og topping med melis eller andre melkefrie varianter er selvfølgelig lov.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *