Ristet 4 minutterne godt og trilla dem utover for litt fartslek …. Vipps så ble det en pyramide!!

Denne gangen har jeg tatt for meg 4×4 minutterne … rista de godt og trillet dem utover !! Vipps så ble det en pyramide intervall?

1 -2 -3- 4 -3 -2 -1 minuttere

Oppvarming som også inkluderer et lite testdrag; Løp først 08:00 minutter med moderat fart. Steg på siden av tredemøllen etter ca 07:50 minutter og øk farten til samme fart som du pleier å løpe 4 minutters dragene på. Løp deretter i 2 minutter… juster farten slik at det gir deg en liten pulsboost før du skal sette igang. 1 minutt pause her før man begynner på pyramiden. Belastningen anbefaler jeg 1-2% stigning under hele intervalløkten.

Så starter du med Pyramiden … ?? Kroppen er allerede godt igang nettop fordi vi løp et lite testdrag… Sett opp farten betydelig allerede ved første drag (som bare er 1 min.) Alle intervallene skal kjennes svært anstrengende… Ta 1 minutt pause med moderat jogging mellom hver intervall (bruk 10 sekunder av pausetiden oppå kantene, akkurat så du får kontroll og justert farten ned og opp). Jeg anbefaler på det sterkeste at du løper disse dragene med en høyere hastighet enn du en vant med på de forskjellige lengdene (eks. løper du vanligvis 12 eller 15 km/t på på en 4 minutter….så prøv 13/16 km/t på denne… samme med de kortere der man løper enda raskere) ? Supert !!!! Jeg er helt sikker på at du vil bli positivt overrasket over degselv ?

Nå har vi brukt ca en halvtime … nedtrapping med lett jogging bør man ta seg like lang tid (eller mer) som oppvarmingen… se litt på hvor mye tid du har til rådighet… her er det godt å bare løpe så lenge det kjennes greit ?

Goooood løpetur ❤?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *