Hjemmelaget melkefri yoghurt med bringebær

Her er min hjemmelagde melkefrie yoghurt med bringebær:

1 boks lett kokosmelk (400ml)

2 ss Pro Bioform (melkesyrebakterier)

1 pose frosne bringebær

4 dadler (ta ut stenen)

Smake til med steviadråper vanilje.

Alt dette kjøres i blender til en jevn glatt masse.

 

Rør deretter inn:

120 gr lettkokte havregryn (glutenfrie)

40 gr knuste linfrø

Fordeles i 4 porsjons krukker med lokk og settes i kjøleskap over natten.

Dersom du ikke ønsker havregryn oppi yoghurten anbefaler jeg at du bruker en kokosmelk med høyere fettinnhold. For dersom du bruker lettproduktet vil den ikke bli fast i konsistensen under fermenteringen. Alternativt 60gram chiafrø eller andre svellende råvarer. Her må du eventuelt prøve deg frem til riktig tykkelse.

Topping er alltid kreativt. Bare fantasien setter begrensingene. Hva med granola og bærcoulis eller kanskje litt hjemmelaget eller økologisk nøttesmør?

Kos deg og nyt måltidet!

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *