Kategorier
Mine kosthold- og ernærings anbefalinger

Dilla på Hempfrø

 

Det var i grunnen i Barcelona jeg fikk øyene opp for de smaksrike små hempfrøene. Jeg drysset litt over frokostblandingen min, sammen med alt annet tenkelig innen superfood. Ja de hadde alt man kan tenke seg på denne frokostbuffeten. Frøene har en mild god smak med preg av nøtter, lett å like.

Hemp skal være en super råvare på mange måter. Både frøene, olje og pulver finnes lett tilgjengelig i helsekostbutikker og på nett. Produkter av hemp har mange gode egenskaper og kan veldig gjerne inkluderes i et godt og variert kosthold. Anbefalt dose er ca en spiseskje daglig, utover dette må du selv teste hva som passer for deg.

Frøene har et høyt innhold av viktige næringsstoffer som kalsium, kalium, magnesium, de gode fettsyrene omega-3 og -6, E-vitamin, antioksidanter og aminosyrer (byggesteinene for proteinet).

Svake betennelser eller inflammasjon i kroppen henger som regel sammen med lav pH i kroppsvæskene og kan være underliggende en sykdom. Ved å dempe denne kroniske inflammasjonen kan man redusere risikoen for sykdom. Her har jeg hørt at hempfrøene kan ha en viktig rolle nettopp på grunn av det høye innholdet av den sjeldne omega -6 fettsyren GLA . GLA kan blokkere produksjon av molekyler som forårsaker inflammasjon. Eksem er et velkjent resultat av en betennelsestilstand i kroppen. Jeg tror jevnlig inntak av hempfrø kan forbedre slike betennelsestilstander fordi det gir en positiv fettsyre-status i kroppen vår.

Hempfrø er supert å ha i smoothie eller som topping på en bowl, frokostblanding med yoghurt eller chiapudding. Selv lager jeg verdens beste hempfrøpesto (oppskrift i nettsiden) av disse frøene, nettopp fordi den har så mildt og godt nøttepreg i seg. Det finnes selvfølgelig også andre måter å inkludere dette næringsrike frøet i kostholdet, bakverk, wok, eller strø dem over fiskeretter og magert kjøtt.

Fiurens HempfrøPesto

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *