Dilla på Hampfrø

 

 

Det var igrunnen i Barcelona jeg igrunnen fikk øyene opp for de supergode smakrike små hampfrøene … Jeg drysset litt over frokostblandingen min som en liten «finish» på alt annet tenkelig innen superfood … ja de hadde alt du kan tenke deg på denne lekre frokostbuffeten. Det var altså helt fantastisk godt … en helt spesiell god smak på disse frøene!

Hamp skal være et super produkt på mange måter. Både frøene, olje og pulver finnes lett tilgjengelig i helsekostbutikker og på nett. Produkter fra hamp har mange gode egenskaper og kan veldig gjerne inkluderes i et godt og variert kosthold. Anbefalt dose av hampfrø er ca en spiseskje daglig… utover dette må du selv teste hva som passer for deg.

De har et høyt innhold av viktige næringstoffer som kalsium ..kalium.. magnesium… de gode fettsyrene omega-3 og -6. E-vitamin , antioksidanter og alle aminosyrene, altså byggesteinene for proteinet.

Også her ble jeg veldig nysgjerrig… hvor mye godt kan dette lille smakfulle frøet gjøre for helsen vår ?

Svake betennelser eller inflammasjon i kroppen henger som regel sammen med lav pH i kroppvæskene og ligger ofte bak sykdommer som diabetes, hjertesykdom, revmatisme og kreft. Ved å dempe denne kroniske inflammasjonen kan vi redusere risikoen for sykdom. Her har jeg hørt at hampfrøene kan ha en viktig rolle nettopp fordi den er så rik på den sjeldne omega -6 fettsyren GLA . GLA kan blokkere produksjon av molekyler som forårsaker inflammasjon. Eksem er et velkjent resultat av en betennelsestilstand i kroppen … jevnlig inntak av hampfrø kan forbedre slike betennelsestilstander… det er fordi de gir en positiv fettsyre-profil i kroppen vår.

Hampfrø er supre å ha i smoothien eller som topping på en bowl eller chiapud. Selv lager jeg verdens beste hampfrøpesto (oppskrift i bloggen) av disse frøene, nettopp fordi den har så mildt og godt nøttepreg i seg. Det finnes også andre måter å inkludere dette næringsrike frøet i kostholdet. 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *