Kategorier
FitnessFiurens Inspirasjon og motivasjon

Misunnelse er kanskje den mest ondsinnede følelsen i mennesker

 

Misunnelse er kanskje den mest ondsinnede følelsen i mennesker. Ja dette er noe jeg virkelig har tatt avstand fra gjennom hele livet mitt. Man ser det over alt og det har evnen til å kunne suge ut energien fra den mest kraftfulle person…
I bunn og grunn er misunnelse et ønske om å ha en annens egenskaper, eiendeler, status, evner og/eller utseende. Misunnelse handler både om ting eller helt bevisst det at noen andre er i en bedre situasjon enn man selv er i.
Misunnelige personen kan i stor grad overse sine egne evner og kapasiteter i kampen om å bli som andre. På denne måten bruker dem all energi på en slags misnøye i stede for å utvikle sine egne evner.

– Jeg skjønner ikke hvorfor han/hun tiltrekker seg all denne oppmerksomheten? De som ser suksess eller utseende i den aktuelle må være dumme.
Hva er egentlig den underliggende følelsen bak påstander som denne?
Slike påstander forteller at man ikke ser, eller rettere sagt aksepterer han/henne verdig… og at man betrakter den utsatte kanskje også som mindre kompetent. Bak slik tenking skjuler det seg ofte mangel på oppmerksomhet hos en selv. Ofte handler dette faktisk om en underliggende følelse av mindreverdighet i forhold til en bestemt situasjon.
Når man føler misunnelse i forhold til andres prestasjoner eller eiendeler, kan det oppstå følelse av sinne uten å forstå at dette faktisk er ren misunnelse. Under slike omstendigheter blir all anerkjennelse som tildeles andre i forhold til kvaliteter og suksess en kilde til misunnelse, irritasjon og  dessverre ondskap.
Misunnelsen oppstår ved personlige forhold, eiendeler og prestasjoner hos de menneskene man direkte eller indirekte omgås i hverdagen. Personer som har en vellykket karriere, eksklusiv livsstil, venner og bekjente på de riktige stedene, blir automatisk sosialt høyere stilt enn de personene som bevisst sammenligner. Dette øker følelsen av savn og uoppnålighet til den person som nettopp foretar sammenligning.

Det er ofte at misunnelse rettes mot de jevnaldrende. Dette kan trolig ha utgangspunkt i oppfatning av rettferdighet. Misunnelse handler som sagt mye om sammenligning med andre i forhold til egen suksess eller fiasko. Og dersom misunnelsen tar overhånd, ligger selve problemet nettopp i behovet man har for å se egne fordeler og prestasjoner i relasjon til andres. Dette fører ofte til at man glemmer å sette pris på det man oppnår, men heller ødelegger gleden ved å fokusere på at noen har klart seg bedre enn oss.
Selv de beste og mest vellykkede har møtt denne følelsen flere ganger. Men så er det evnen til å håndtere egne følelser da? Misunnelse kan drive personer til handlinger som direkte blir onde. Misunnelse gjør blind for den innsatsen og evnen man selv har.


Den beste kuren for misunnelse er helt klart engasjement og fokus på egen innsats og målsettinger. Ta tak i din misunnelse til andre og heller motiverer mennesker til å skape forandringer i eget liv! Da kan man heller skape positiv forandring uten å være fanget av misunnelse og ondskap!
Så la andre få ha sine kvaliteter og suksess!! De har faktisk jobbet hardt , og jobber hardt for å oppnå målene sine.
Gå ut og nyt alt det fine du selv har skapt i livet ditt!!
Man har ikke tid til bruke energien på å skade eller bryte ned andre.


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *