FITNESSFIUREN CHIAPUD

OPPSKRIFT PÅ FITNESSFIUREN CHIAPUD

Chiafrø er et lite superfrø som stadig får mer plass i ulike retter , spesielt ved frokostbordet eller som mellommåltider. De har en nokså nøytral smak som gjør den lett å kombinere med det meste. Frøene har en unik evne til å binde sammen deiger, grøter, smoothier og puddinger, men de sveller raskt i væsken så det er viktig å røre godt for å unngå klumper.

Chia kommer fra Mexico, der befolkningen har livnært seg på dette i flere århundre. Frøet er en av de rikeste omega-3 kildene vi har fra planteriket og inneholder mer flerumettet fett enn Linfrø. Frøene er i tillegg smekkfulle av fiber, proteiner, mineraler ,spesielt kalsium, jern, magnesium og sink.

Jeg har faktisk hørt at peanøtt- og sesamallergikere mulig kan kryssreagere på Chiafrøene. Anbefalt døgndose bør ikke være mer enn 15 gram.

Næringsinnhold pr. døgndose 15gr  (tilsvarer frø i 1 stk FitnessFiuren ChiaPud)

Energi: 67 kcal

Fett: 4,6gr

Karb: 1,2 gr

Protein: 2,6 gr

Kostfiber: 5,1 gr

Her kommer oppskriften på 4 stk FitnessFiuren ChiaPud med bringeærsaus (170 kcal pr. porsjon + granola og annen topping etter ønsket mengdeJeg liker å tilføre ChiaPud-retten min litt tørkede Gojibær og Kokkosflak i tillegg.

400 ml Kokkosmelk Lett (100ml Lett kokkosmelk inneholder 68kcal)

60gr ish Chiafrø

4 ts Lys Fibersirup (kjøpes i kostholdsbutikker)

Dette røres godt sammen til sirupen har smeltet inn, og fordeles deretter i 4 stk ønskede glass. Settes til svelling 1 time eller mer..

Frisk Bringebærsaus (ca 35 kcal pr p. dersom du deler denne porsjonen på 4 porsjoner)

250 gr Frosne bringebær

30gr Tagatesse (50gr melissukrin)

Litt presset sitron (smak deg frem)

Liten klype med vaniljepulver hvis du har.

Settes til smelting, deretter kjøres med stavmixer. Sil gjerne bort bringebærfrøene hvis du ønsker en glattere saus.

Også selvfølgelig toppingen   FitnessFiurenGranola  Digg Digg Digg 😉

100gr havregryn (glutenfritt etter ønske)

100gr mandler

50gr linfrø

100gr solsikkefrø

50gr gresskarkjerner

50gr gojiær

2 ss kanel

1 ts kardemomme

ca 1/2 flaske Fibersirup (dette må prøves litt frem, skal bli klebete masse)

Jeg rører dette sammen til det blir litt klissete,  tar det over på en skjærefjøl og hakker alt sammen. Kjøres lett i foodsprosessor til alt er grovhakket.

Legges utover bakepapir på rist. Det hele skal være litt klissete. Settes i ovnen på tørking varmluft i 60 grader over natten. Gjerne bevege litt på chrunchen etter et på timer, før det står over natten.

Du våkner til en super crispy hemmelaget fantastisk granola som kan brukes til akkurat hva du vil  nam nam nam 😉 Skal gi dere masse gode ideer etterhvert fordi frokosten er nemlig mitt stoooore  favoritt måltid. 😉

Næringsinnholdet avhenger litt av mengden, og om man eventuelt velger å bytte ut ingredienser med noen egne favoritter.  Men ca 30-50 gr av denne granolaen inneholder nok omkring 150-200 kcal.

Denne oppskriften er i grunnen ganske så drøy fordi man trenger ikke så mye pr.porsjon. Husk å oppbevare tørt og tett så det holder seg sprøtt 😉

NYT NYT NYT dette blir nemlig himmelsk;-)