Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

FitnessFiurens Krydderknekkebrød (glutenfrie)

Denne oppskriften har fått navnet glutenfrie krydderknekkebrød nettopp på grunn av alle de gode smakene fra urter og krydder:

6 dl havregryn (glutenfrie)
2 dl hempfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl chiafrø
1 dl inulinpulver (helsekost)
1 ts himalayasalt
1 klype av hver tørket urte fra helsekost (rosmarin, timian, kvernet pepper, paprikapulver og chilipulver9

Ca 6- 8 dl vann eller naturell kullsyrevann. Ikke tilsett all væsken med en gang, deigen må ikke bli vannete, men akkurat slik at det sveller til en tykk masse ved å stå noen minutter etter det er rørt sammen.

Fordel alt på 3 stekebrett med stekepapir.
Trykkes jevnt utover stekerettene, og for å få knekkebrødene så tynne som mulig gjøres dette med frysepose. Riv opp posen i siden så den dekker hele brettet. Bruk hendene oppå for å jevne det helt uti kantene så tynt som mulig. Kutt forsiktig skillene etter ønsket størrelse på knekkebrødene før de settes i ovnen.

Stekes på varmluft 160 grader først  20-30 minutter avhengig av ovnen, pass på at de ikke blir brente. Deretter setter jeg ned temperaturen ca 80 grader og lar de stå 3-4 timer å blåse seg tørre i varmluften til de er helt sprøe.

Snu dem gjerne med bakepapiret på hode underveis og flytte på dem hvis ovnen steker ujevnt.

Når de er blitt sprøe og romtempererte passer de perfekt i et fint tett glass eller boks på kjøkkenbenken.
Velbekomme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *