Ristet 4×4 minutterne godt og trilla dem utover for litt annen fartslek

 

Denne gangen har jeg tatt for meg 4×4 minutterne, rista dem godt og trillet dem utover. Vipps så ble det en pyramide intervall.

1 -2 -3- 4 -3 -2 -1 minutter

Oppvarming som også inkluderer et lite testdrag; Løp totalt 10 minutter, men først 08:00 minutter med moderat fart. Steg på siden av tredemøllen etter ca 07:50 minutter og øk farten til samme fart som man pleier å løpe 4 minutters dragene på. Løp deretter de siste 2 minutter av oppvarmingen. Juster farten slik at det gir deg en liten boost på pulsen før man skal sette i gang. Ha 1 minutt pause her før man begynner på pyramiden. Belastningen anbefaler jeg 1-2% stigning under hele intervalløkten.

Så starter man med pyramiden: kroppen er allerede godt i gang nettopp fordi vi løp et lite testdrag avslutningsvis i oppvarmingen. Sett opp farten betydelig allerede ved første drag (som bare er 1 min.) Alle intervallene skal kjennes svært anstrengende. Ta 1 minutt pause med moderat jogging mellom hver intervall (bruk 10 sekunder av pausetiden oppå kantene, akkurat så man får kontroll og justert farten ned og opp). Jeg anbefaler på det sterkeste at man løper disse dragene med en høyere hastighet enn man en vant med på de forskjellige lengdene (eks. løper man vanligvis 12 eller 15 km/t på et vanlig 4 minutters drag, så prøv 13/16 km/t på denne. Jeg er helt sikker på opplevelsene bli positivt og overraskende.

Nå har vi brukt omtrent en halvtime. Når det kommer til nedtrapping, bør man ta seg like lang tid (eller mer) som i oppvarmingen. Her er det godt å bare løpe i rolig tempo så lenge det kjennes greit.

God tur.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *