En spennende pyramideintervall

 

 

Sjekk denne spennende intervalløkten… med en liten anelse inspirasjon fra min tidligere spreke kollega som også er ei aktiv fotballspiller på fritiden… Da jeg spurte henne hvilke intervaller hun bruker mest var svaret klart og tydelig 4 x 4 minutterne og geriljaintervaller.  Men så nevner hun noe som kan likne på denne tøffingen jeg nå skal vise dere. Jeg har lekt meg litt på trening og slik ble min ukes intervalltrening på tredemøllen.

Oppvarming 8 minutter , bruk de siste 15 sek stående på sidene av løpebåndet for å forberede seg til  pyramiden ;

1.drag – 15 sekunder

15 sekunder pause (opp på sidene og justere farten opp)

2.drag  – 30 sekunder

15 pause (fart er individuelt ,så prøv deg litt frem, det skal være anstrengende fremover nå)

3.drag  – 45 sekunder

15 sekunder pause av båndet

4.drag – 60 sekunder med høy fart og flyt

30 pause (litt lengre pause nå, også her på sidene av løpebåndet,  god tid til å samle krefter nå)

5. drag – 75 sekunder

30 sekunder pause på sidene av løpebåndet

6. drag – 90 sekunder hvis du klarer kan du holde samme hastighet som ved «75sek»

30 sekunder med velfortjent pause her nå …fantastisk jobba .. vi er halvveis… nå går det nedover igjen så her kan farten bare øke på … er du klar? 😉

 7. drag – 90 sekunder med samme hastighet , eller mer enn du avsluttet siste»90sek»… her er det høy intensitet nå

30 sekunder pause kommer godt med og man får god tid til å hente seg inn her…

8.drag – 75 sekunder økende fart ….vær sterk

30 sekunder pause ….få kontroll

9.drag – 60 sekunder 

30 sekunder er en god pause her…. lade  lade

10.drag – 45 sekunder hold fokus og enda høyere hastighet…

15 kjappe sekunder pause kommer godt med her.

11.drag – 30 sekunder med spurt rett og slett …

15 sekunder pause …få kontroll

12.drag – 15 sekunder med det aller siste du klarer å ta ut her på slutten …..

15 sekunder der man står opp på sidene for å kjøre ned intensiteten på tredemølla klart til nedkjøringen… Superbra  jobba… dette er en effektiv fartsintervall pyramide som krever både det fysiske og mentale i oss!

Nedtrapping 8 minutter minimum med lett jogging helt tilslutt….

Ha en strålende god følelse etter denne super løpeturen og klapp degselv på skulderen og vær kjempefornøyd.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 40 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 9 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 10 og 12 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *