Dilla på Hempfrø.

 

Det var i grunnen i Barcelona jeg fikk øyene opp for de supergode smaksrike små hempfrøene. Jeg drysset litt over frokostblandingen min, som en liten «finish» på alt annet tenkelig innen superfood. Ja de hadde alt du kan tenke deg på denne lekre frokostbuffeten. Frøene har en mild god smak med preg av nøtter.

Hemp skal være et super produkt på mange måter. Både frøene, olje og pulver finnes lett tilgjengelig i helsekostbutikker og på nett. Produkter av hemp har mange gode egenskaper og kan veldig gjerne inkluderes i et godt og variert kosthold. Anbefalt dose er ca en spiseskje daglig, utover dette må du selv teste hva som passer for deg.

Frøene har et høyt innhold av viktige næringstoffer som kalsium, kalium, magnesium, de gode fettsyrene omega-3 og -6, E-vitamin , antioksidanter og alle aminosyrene, altså byggesteinene for proteinet.

Svake betennelser eller inflammasjon i kroppen henger som regel sammen med lav pH i kroppsvæskene og ligger ofte bak sykdommer som diabetes, hjertesykdom, revmatisme og kreft. Ved å dempe denne kroniske inflammasjonen kan vi redusere risikoen for sykdom. Her har jeg hørt at hempfrøene kan ha en viktig rolle nettopp fordi den er så rik på den sjeldne omega -6 fettsyren GLA . GLA kan blokkere produksjon av molekyler som forårsaker inflammasjon. Eksem er et velkjent resultat av en betennelsestilstand i kroppen. Jeg tror da at jevnlig inntak av hempfrø kan forbedre slike betennelsestilstander, nettopp fordi de gir en positiv fettsyrestatus i kroppen vår.

Hempfrø er supert å ha i smoothie eller som topping på en bowl, frokostblanding med yoghurt eller chiapudding. Selv lager jeg verdens beste hempfrøpesto (oppskrift i nettsiden) av disse frøene, nettopp fordi den har så mildt og godt nøttepreg i seg. Det finnes selvfølgelig også andre måter å inkludere dette næringsrike frøet i kostholdet, bakverk, wok, eller strø dem over fiskeretter og magert kjøtt.

Fitness Fiuren HampfrøPesto

 

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *