FitnessFiuren PeanøttGranola med sitronrosiner!

FitnessFiuren PeanøttGranola med sitronrosiner… en forfriskende smaksopplevelse.


200gr Havregryn (glutenfritt etter ønske)
50gr Linfrø
50gr Solsikkefrø hakkede
50gr Gresskarkjerner hakkede
1 pk rosiner med sitronsmak finkuttes (prøve gjerne en annen smaksrosin dersom du har en favoritt)
3 ss Peanøttsmør crunch
1 ts Maldonsalt
3 ss Sukrinsirup (dette må prøves litt frem, skal bli klebete)
3 ss Sukrin Gold for en litt mer karamelisert smak.

 

Jeg rører alt dette godt sammen til det blir litt klissete og samler seg.
Legges utover bakepapir på 2 rister. Settes i ovnen på tørking varmluft i 40 grader over natten. Gjerne bevege litt på chrunchen etter et på timer, før det står over natten.
Du våkner til en super crispy hemmelaget fantastisk granola som kan brukes til akkurat hva du vil. Kombinasjonen med blant annet peanøtt og disse syrlige rosinene i spissen, ble dette en meget god granola.
Næringsinnholdet avhenger litt av mengden, og om man eventuelt velger å bytte ut ingredienser med noen egne favoritter.  Men ca 40 gr av denne granolaen inneholder nok omkring 200 kcal.
Denne oppskriften er i grunnen ganske så drøy fordi man trenger ikke så mye pr.porsjon. Husk å oppbevare tørt og tett så det holder seg sprøtt.
Dette blir himmelsk godt.
Toppingen kan brukes spesielt til gresk/yoghurt, vaniljekesam , overnightoats,  smoothiebowl og chiapud for å nevne noen godbiter.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 40 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 9 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 10 og 12 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *