Kategorier
Mine kosthold- og ernærings anbefalinger

Proteiner er byggeklosser og hjelper til muskelvekst

Kan proteintilskudd gi muskelvekst? De fleste eksperter innen idretts-ernæring er enige om at behovet for proteiner øker i takt med treningsmengden vi legger ned. Trener man mye, da trenger man mer protein enn når man trener mindre.

I et vanlig norsk kosthold dekkes omtrent 15-20 prosent av vårt energiinntak fra protein. Det betyr at dersom man trener mye, og i tillegg får i seg ekstra proteinrik mat, vil man trolig få dekket det økte behovet for protein bare ved å spise disse måltidene.

Med et normalt sunt norsk kosthold får man kanskje i seg 1-2 gram protein per kilo kroppsvekt, derfra blant annet kornprodukter, melkeprodukter, kjøtt og fisk. Likevel er det et tema om dem som ønsker å bygge muskelmasse kan ha ekstra effekt av treningen ved å tilføre spesielle proteintilskudd i kosten. Det kan nok anbefales dersom man ikke får i seg nok proteiner i løpet av dagen. Minimum 2 gram protein pr. kg kroppsvekt i døgnet er min personlige anbefaling her. Og det kan bli en utfordring å klare få i seg gjennom hverdagskosten. Da kan det være til hjelp ¨med proteintilskudd eller produkter med ekstra tilsatt proteiner.

Andre tilskudd som har dokumentert effekt på prestasjon og muskelvekst er kreatin, aminosyrer og koffein. Det er ikke spesielle anbefalinger på dette men heller individuelt hva man responderer på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *