Oppskrift på FitnessFiuren Chia Pud

 

 

FitnessFiuren Chiapud

Chiafrø er et lite superfrø som stadig får mer plass i ulike retter , spesielt ved frokostbordet eller som mellommåltider. De har en nokså nøytral smak som gjør den lett å kombinere med det meste. Frøene har en unik evne til å binde sammen deiger, grøter, smoothier og puddinger, men de sveller raskt i væsken så det er viktig å røre godt for å unngå klumper.

Chia kommer fra Mexico, der befolkningen har livnært seg på dette i flere århundre. Frøet er en av de rikeste omega-3 kildene vi har fra planteriket og inneholder mer flerumettet fett enn linfrø. Frøene er i tillegg smekkfulle av fiber, proteiner, mineraler, spesielt kalsium, jern, magnesium og sink.

Jeg har faktisk hørt at peanøtt- og sesamallergikere muligens kan kryssreagere på chiafrøene, det kan være lurt vite. Anbefalt døgndose er omtrent 15 gram.

Næringsinnhold pr. døgndose 15gr  (tilsvarer frø i 1 stk FitnessFiuren ChiaPud)

Energi: 67 kcal

Fett: 4,6gr

Karb: 1,2 gr

Protein: 2,6 gr

Kostfiber: 5,1 gr

 

Her kommer oppskriften på 4 stk FitnessFiuren ChiaPud med bringeærsaus ( ca 170 kcal pr. porsjon) Granola og annen topping som gojibær og kokosflak etter ønsket mengde kommer kcal i tillegg.

 

400 ml Kokosmelk Lett (100ml Lett kokosmelk inneholder 68kcal)

60gr Chiafrø

4 ts Sukrin Gold sirup (kjøpes i kostholdsbutikker)

Dette røres godt sammen til sirupen har smeltet inn, og fordeles deretter i 4 stk ønskede glass. Settes til svelling 1 time eller mer..

Frisk BringebærCoulis (ca 35 kcal pr p. dersom man deler denne porsjonen på 4 porsjoner)

250 gr Bringebær

30gr Tagatesse (50gr Sukrinmelis)

Litt presset sitron (smak deg frem)

Liten klype med vaniljepulver hvis du har.

Kjøres med stavmixer. Sil gjerne bort bringebærfrøene hvis du ønsker en glattere saus.

Også selvfølgelig topping: FitnessFiurenGranola (oppskrift her  på fitnessfiuren.no)

 

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 40 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 9 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 10 og 12 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.