Fiurens hjemmelagde Nugattikrem

Sunn Nugattikrem

Høres det for godt ut til å være sant? Det er heldigvis ikke det! Denne nugattikremen er ikke bare svært enkel å lage, den er også sunn, og smaker helt fantastisk!

Nugatti inneholder vel under 10 % hasselnøtter, og mer enn 60 % sukker (noe mindre i variantene med redusert sukkerinnhold). Derimot har jeg i min nydelige hjemmelagde nugattikrem et innhold på over 50 % hasselnøtter, sunne umettede oljer og sukrinsirup.

Oppskriften på Fiurens Nugattikrem;

200 g hasselnøttkjerner

3 spiseskjeer sukrinsirup gold

2 strøkne spiseskjeer råkakaopulver

1 teskje vaniljepulver

1 dl kokoskrem

1 dl kokosolje

1 knivspiss maldonsalt

Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på varmluft 40 grader over natta, da får man frem en ekstra god smak. Gni gjerne av skallet. Ha hasselnøtt kjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at de er helt tørre, ikke fuktige, da kan det skille seg.)

Mal hasselnøtt kjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer sirup alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer kokosolje eller kokoskrem.

Kan oppbevares i kjøleskap med godt holdbarhet. Selv om den står i kjøleskap beholder den en myk og kremet konsistens.

 

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *