Kategorier
Fiuren Bakery & Freshness

Fiurens hjemmelagde Nugattikrem

Sunn Nugattikrem

Høres det for godt ut til å være sant? Det er heldigvis ikke det! Denne nugattikremen er ikke bare svært enkel å lage, den er også sunn, og smaker helt fantastisk!

Nugatti inneholder vel under 10 % hasselnøtter, og mer enn 60 % sukker (noe mindre i variantene med redusert sukkerinnhold). Derimot har jeg i min nydelige hjemmelagde nugattikrem et innhold på over 50 % hasselnøtter, sunne umettede oljer og sukrinsirup.

Oppskriften på Fiurens Nugattikrem;

200 g hasselnøttkjerner

3 spiseskjeer sukrinsirup gold

2 strøkne spiseskjeer råkakaopulver

1 teskje vaniljepulver

1 dl kokoskrem

1 dl kokosolje

1 knivspiss maldonsalt

Rist gjerne hasselnøttene i stekeovnen på varmluft 40 grader over natta, da får man frem en ekstra god smak. Gni gjerne av skallet. Ha hasselnøtt kjernene i en foodprosessor eller blender. (Det er viktig at de er helt tørre, ikke fuktige, da kan det skille seg.)

Mal hasselnøtt kjernene så fint som mulig. Det tar noen minutter. Tilsett resten av ingrediensene og kjør til du får en myk masse. Smak til med mer kakao eller mer sirup alt etter smak. Hvis massen virker litt tør kan du tilsette litt mer kokosolje eller kokoskrem.

Kan oppbevares i kjøleskap med godt holdbarhet. Selv om den står i kjøleskap beholder den en myk og kremet konsistens.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *