Perfekt avslutning etter en spinningtime; Tredemølle 4 x 5 – 30/15

 

 

Når jeg får med meg femti spreke tøffe syklister på spinning timen min, ja da tar jeg dem med på en 75 minutter lang fjelltur, proppfull av klatre bakker og raske sletter. Jeg er definitivt i mitt ess, for jeg vet at denne gjengen tåler en trøkk . Men jeg har lagt opp til at man faktisk kan kombinere sykkelturen med en løpetur på tredemøllen umiddelbart etter for de tøffeste. Denne kan like godt utføres etter en kortere spinning time også.

 

Litt med tanke på alle de som hadde syklet sammen med meg i forkant, valgte jeg denne enkle og effektive fartsleken med fokus på korte og raske intervaller her.

Oppvarming i 5 minutter med moderat tempo-økning (gjerne lengre dersom man ikke kommer varm fra spinning). Så settes farten opp betydelig, og her kan man faktisk løpe kjempe raskt.

5 x 30/15 sekunder spurt:hvile

1 minutt pause lett bevegelse

5 x 30/15 spurt:hvile

1 minutt pause lett bevegelse

5 x 30/15 spurt:hvile

1 minutt pause lett bevegelse

5x 30/15 spurt:hvile

Nedtrapping omtrent samme tid som oppvarmingen med lett jogg eller gange. Dette ble en perfekt kombinasjon, og ikke minst effektiv treningsøkt. Også for dem som kun tar løpeturen.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *