Kategorier
Intervalltrening

Perfekt avslutning etter en spinningtime; Tredemølle 4 x 5 – 30/15

 

 

Når jeg får med meg femti spreke tøffe syklister på spinning timen min, ja da tar jeg dem med på en 75 minutter lang fjelltur, proppfull av klatre bakker og raske sletter. Jeg er definitivt i mitt ess, for jeg vet at denne gjengen tåler en trøkk . Men jeg har lagt opp til at man faktisk kan kombinere sykkelturen med en løpetur på tredemøllen umiddelbart etter for de tøffeste. Denne kan like godt utføres etter en kortere spinning time også.

 

Litt med tanke på alle de som hadde syklet sammen med meg i forkant, valgte jeg denne enkle og effektive fartsleken med fokus på korte og raske intervaller her.

Oppvarming i 5 minutter med moderat tempo-økning (gjerne lengre dersom man ikke kommer varm fra spinning). Så settes farten opp betydelig, og her kan man faktisk løpe kjempe raskt.

5 x 30/15 sekunder spurt:hvile

1 minutt pause lett bevegelse

5 x 30/15 spurt:hvile

1 minutt pause lett bevegelse

5 x 30/15 spurt:hvile

1 minutt pause lett bevegelse

5x 30/15 spurt:hvile

Nedtrapping omtrent samme tid som oppvarmingen med lett jogg eller gange. Dette ble en perfekt kombinasjon, og ikke minst effektiv treningsøkt. Også for dem som kun tar løpeturen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *