Fitness Fiuren Bakery

Saftige luftige boller uten melk!

Om du skal lage verdens beste boller som smelter i munnen, men er usikker på hvordan du skal klare dette uten melkeprodukter … da har jeg løst gåten!

 

Bare sjekk denne oppskriften min nestegang du skal bake boller… du vil ikke bli skuffet!
 
2 kg Speltmel
1 ltr Mandelmelk
1 3/4 pk Gjær
150 gr Kokosolje
375 gr Sukker
2 ts Kardemomme
1 ts Himalaya salt
1 Egg
 
Bland det tørre sammen i eltemaskinen. Varm opp mandelmelken og kokosoljen til 37 grader, smelt deretter oppi gjæren. Når gjæren er smeltet helt, heller du denne væsken over i melblandingen under sakte omrøring. Egget oppi helt til slutt. La deigen elte seg helt fin og jevn ca 10 min. Det kan være lurt å ha litt ekstra mel til utbaking/justering av deigen.

Men før utbaking til ønskede emner setter jeg deigen inn i ovnen på heveprogram til den dobler seg ca 20-30 minutter (følg litt med her).
Deigen skal da være en lek å jobbe med, og her kan du lage alt fra boller ,kanelsnurrer til ulike kringler.

Dersom du ønsker kanelfyll går det veldig fint å røre sammen kokosolje med masse kanel, sukker og en klype himalayasalt.
Etterheving av emnene på stekebrett i ovnen på heveprogram til de dobler seg igjen. Pensle gjerne med egg før de setter til steking.

Jeg steker midt i ovnen med over/undervarme 180 grader i ca 12 min boller/ 35 min kringle. Følg med her for ovnene våre steker litt forskjellig.

Skal love deg du får boller som forsvinner med en gang de kommer ut av ovnen. De er fantastisk gode. Kos dere og nyt selskapet!

Det kan sløyfes egg i deig og til pensling dersom man også ønsker eggefrie boller. Og topping med melis eller andre melkefrie varianter er selvfølgelig lov!


Jeg blir nå 40 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 8 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 9 og 12 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *