Fiurens hjemmelaget kokosyoghurt

Hjemmelaget kokosyoghurt

2 bokser kokosmelk (800ml)

4 ss Pro Bioform (melkesyrebakterier)

2 poser frosne økologiske Mango (eller annen ønsker frukt)

8 dadler (ta ut stenene)

Smake til med steviadråper

Alt dette kjøres i blender til en jevn glatt masse. Helles over i en stor tett krukke med lokk og lagres over natten. Holdbarhet er omtrent 1 uke i kjøleskapet, men tåler å bli med deg på farten i romtemperatur samme dagen du tar den ut av kjøleskapet.

 

Her er også min «light» versjon 

1 boks lett kokosmelk (400ml)

2 ss Pro Bioform (melkesyrebakterier)

1 pose frosne økologiske mango (eller bringebær)

4 dadler (ta ut stenene)

Smake til med steviadråper vanilje

Alt dette kjøres i blender til en jevn glatt masse. Rør deretter inn:

120gr lettkokte havregryn (glutenfrie)

40gr knuste linfrø

Fordeles i 4 porsjonskrukker med lokk og settes i kjøleskap over natten.

Dersom man ikke ønsker havregryn oppi yoghurten anbefaler jeg at du bruker en kokosmelk med høyere fettinnhold . Dersom man bruker lettversjoner vil den ikke bli fast i konsistensen under fermenteringen over natten. Alternativt 60gram Chiafrø eller andre svellende råvarer. Her må man eventuelt prøve seg frem til riktig tykkelse.

Topping er alltid kreativt. Bare fantasien  setter begrensingene. Hva med Fiurengranola og bærcoulis kanskje litt hjemmelaget eller økologisk nøttesmør?

Kos deg og nyt måltidet.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *