Kategorier
Intervalltrening

% av watt på intervalldragene.

 

Jeg elsker intervaller på spinning sykkel. Helt perfekt i mine øyne, det skjer masse hele tiden og kroppen responderer kjapt. Jeg liker å variere på intervallene med jevne mellomrom for litt forandring.

Her skal jeg ta dere igjennom en av dem:

Etter oppvarmingen går det først ut med et 8 minutters drag i 91-105%, her kommer vi virkelig i gang, og jeg kjenner at pulsen følger i takt med intensiteten. Deretter går vi inn i 3 x 2 minutters drag. 2 minutter-da er det kun en ting som gjelder, hard jobbing. 1 minutt pause mellom hvert drag og avsluttende 2 minutter pause. Deretter gjør vi oss klare for gerilja på 8 x 20 sek. Her er det høy intensitet . Watten er stadig 130-150% av terskelwatten (som lett forklart er maks kraft målt gjennomsnittlig i en spesiell utført test på forhånd). En liten pause nå. 3 nye 2 minutters står for tur (1 min pause mellom disse). Så inn i siste pausen på 2 minutter før vi gjør et avsluttende 8 minutters drag. Her gjelder det å bestemme seg, det er de siste kreftene som skal tas ut her. Legger meg ganske høyt de første 2 minuttene, på 110% +, sørger for på å øke. Det nærmer seg virkelig den mentale biten når jeg med gjenstående 4 minutter passerer 120% watt. Finner frem det siste giret og øker i fremdriften. Nå går det veldig fort her over 120% avslutningsvis.

Nedtrappingen anbefaler jeg å være minst 10-15 minutter med en watt på ca 50% for god restitusjon og progresjon.

En super intervalløkt på spinning sykkel i ca 60 minutter er akkurat gjennomført med denne.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *