Løpetrenings økter i høyt tempo (3 nivåer)

En tempo-økt på tredemølla med lange intervaller. Denne var utrolig god faktisk. Jeg bestemte meg på veien opp til treningssenteret at jeg skulle gå for den tøffeste av mine tre alternativene jeg vil dele med dere i dag, men hadde også i bakhodet at dersom det skulle bli for tøft, har jeg lettere nivåer også. Så avbryte blir ikke et tema. Og jeg lover deg, når man bare bestemmer seg for noe, går det over all forventning.

Her er mine 3 supre tempoløpeøkter for ulike nivåer : 

Dersom man ikke er vant til å løpe så mye anbefaler jeg å starte her: Intervaller: 4 x 6 minutter. Pause rolig jogg i 2 minutter mellom alle dragene der man slipper ned pulsen og henter seg inn. Intensitet: 82-87% av makspuls.

Dere litt mer viderekommende løpere burde prøve denne: Intervaller: 5 x 7 minutter. Pause rolig jogg i 2 minutter som skal føles godt og energigivende til neste drag. Intensitet på dragene: 83-93% av makspuls.

Er du en aktiv løper er det ikke noe å lure på, velg denne: Intervaller: 6 x 8 minutter. Pause rolig jogg i 2 minutter mellom hvert drag som vil gjøre deg både fysisk og mentalt forberedt på det som kommer. Intensitet på dragene: 85-93 % av makspuls.

Uansett hvilken tempo-økt som passer for deg er det like viktig å varme opp i 10-15 minutter før man setter i gang. Det samme gjelder også for nedtrapping og restitusjon etter fullført løpetrening.  Ha en supereffektiv og god løpetrening, du vil oppleve en fantastisk mestringsfølelse.

 

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 42 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 10 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 11 og 13 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. www.fitnessfiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig treningsmat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *