Havrescones med friske urter


Her legger jeg store havregryn ca 500gr i vann med rikelig ønskede urter, himalayasalt og olivenolje i et par timer. Gjør klar en litt mindre porsjon med speltmel og 1/2 pakke tørrgjær i eltemaskinen. Varm etterhvert forsiktig opp havren til en bløt grøt, ikke over 40 grader. Hell deretter dette over i melet og kjør i eltemaskinen. Deigen skal være bittelitt løs. Heves før den veltes oppi en ildfast form. Kutter denne i ønskede biter oppi formen og heller noen dråper med olivenolje i skillene før den hever seg litt til. Stekes tilslutt på over/undervarme ved 200 grader i ca 40 min (varierer med stekeovn). Disse blir super myke og smelter på tungen med litt moset avokado og aioli på toppen. Kan også fint brukes som burgerbrød.

Skrevet av

Anita Marie Fiuren

Jeg blir nå 40 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 9 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 10 og 12 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.