Fitness Fiuren Bakery

FitnessFiurens Krydderknekkebrød (glutenfrie)

 

Denne oppskriften har fått navnet glutenfrie krydderknekkebrød nettopp på grunn av alle de gode smakene fra urter og krydder:

6 dl Havregryn (glutenfrie)
2 dl Hampfrø
2 dl Solsikkefrø
2 dl Linfrø
1 dl Sesamfrø
1 dl Chiafrø
1 dl Inulinpulver (helsekost)
1 ts Himalayasalt
1 liten klype  tørket rosmarin, timian, kvernet pepper, paprikapulver og chilipulver (helsekost)

Ca 6- 8 dl vann eller naturell kullsyrevann. Ikke tilsett all væsken med en gang, deigen må ikke bli vannete, men akkurat slik at det sveller til en tykk masse ved å stå noen minutter etter det er rørt sammen.

Fordel alt på 3 stekebrett med stekepapir.
Trykkes jevnt utover stekerettene , og for å få knekkebrødene så tynne som mulig gjøres dette med frysepose. Riv opp posen i siden så den dekker hele brettet. Bruk hendene oppå for å jevne det helt uti kantene så tynt som mulig. Kutt forsiktig skillene etter ønsket størrelse på knekkebrødene før de settes i ovnen.

Stekes på varmluft 160 grader først  20-30 minutter avhengig av ovnen, pass på at de ikke blir brente. Deretter setter jeg ned temperaturen ca 80 grader og lar de stå 3-4 timer å blåse seg tørre i varmluften til de er helt sprøe.

Snu dem gjerne med bakepapiret på hode underveis og flytte på dem hvis ovnen steker ujevnt.

Når de er blitt sprøe og romtempererte passer de perfekt i et fint tett glass eller boks på kjøkkenbenken.
Velbekomme.

Jeg blir nå 40 år og det føles helt okey. Tidligere har jeg jobbet som faglært kokk på hotell og cruiseskip. Deretter gikk veien videre med ny utdannelse og jobb på allmenlegesenter. Jeg har også jobbet hos en av norges fremste spesialister innen barnesykdommer. I over 8 år har jeg vært gruppetreningsinstruktør med ulike sal konsepter og sykkeltimer ved et av landets største treningskjeder. Dette gir meg en hel verden av kontakt med mennesker. Jeg føler meg kjempe heldig! Mine utdannelser, arbeidserfaringer og over middels store interesse for å skape god helse, har gitt meg en god faglig grunnmur når det kommer til kosthold, ernæring og trening. Ikke minst mulighetene til å se alt det gode som kan produseres av kvalitetsmat og trening. Jeg har to fantastiske og veldig aktive sønner på 9 og 12 år. Familien rundt meg er mine aller største forbilder og støttespillere. FitnessFiuren.no vil bli full av motivasjon , treningsinspirasjon ,kosthold, helse ,tips ,råd, treningstrender, og ikke minst herlig trenings mat og mange gode oppskrifter på sunne søte fristelser. Alt jeg deler her på fitnessfiuren.no er skrevet med utgangspunkt i egne erfaringer, kunnskap... og en stor dose kjærlighet.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *