Kategorier
FitnessFiuren Bowl

Fiurens freshe Acaibowl

Jeg har laget min helt egen vitamin og proteinboost Acaibowl som er proppfull av antioksidanter. En god måte å gjøre morgenstunden fantastisk på, den kickstarter virkelig dagen!

Superfrukten Acai er rik på næringsstoffer som antioksidanter. Bæret vokser vilt på palmetrær i Amazonas sin reinskog i Syd-Amerika. I Brasilia skal det spesielt ha blitt utviklet et stort bruk av Acai for tradisjonelt folkemedisinsk bruk.

Acai har opp til 6 ganger så mye antioksidanter som blåbær og inneholder ca 30 ganger mer anticyanin enn rødvin. Antioksidanten Anticyanin sies å virke betennelsesdempende, motvirke kreft, nevrologiske sykdommer og diabetes. I tillegg kan det virke bremsende på hudens aldringsprosess. Dette må jo bli superbra!

Anbefalt inntak er ca 3 gr daglig (1 ts pulverform) Acai-pulveret kan fint røres i vann, andre drikker, smoothie eller selvfølgelig den meget populære og gode «bowl»- varianten» . Anbefalt daglig inntak bør selvfølgelig ikke overskrides .

 

Min oppskrift på en Fiurens freshe Acaibowl

250 ml Alpro yoghurt eller annen ønsket yoghurt

30 gr proteinpulver whey med sjokolade- eller vaniljesmak

1 dl frosne blåbær

1/2 banan

1 ts Acai pulver

Alt kjøres i blender til fløyelsmyk konsistens og skuffes over i en bolle.

Toppingen er det gøyeste. Her kan du ta på akkurat det som frister deg , eller som du har tilgjengelig :

Fiurens hjemmelagde granolaer, bringebærcoulis, kuttet frukt og bær (eks ananas/ mango/ jordbær/ bringebær), gojibær eller andre tørkede bær, hakkede nøtter eller nøttesmør, for å nevne noe. På bildet har jeg også smeltet litt sukkerfri hvit sjokolade som er helt nydelig sammen med frisk bringebærcoulis.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *