Kategorier
FitnessFiurenTrening

Intervallenes gevinster

Intervalltrening er helt åpenbart en treningsform som øker kaloriforbruket vårt, for ikke å snakke om å øke kroppens evne til å øke melkesyreterskelen og løpe raskere. Intervalltrening går ut på å veksle mellom høye- og lave intensitetsperioder. For best mulig effekt er det avgjørende å finne riktig intensitetsnivå på intervalløkten. Du skal også kunne klare å ta deg inn under hvileperiodene. Dette er faktisk en sentral del av intervalltrening. Du trener altså kroppen din til å hente seg inn raskt, som igjen da vil øke evnen til å løpe raskere over lengre tid.

 

Økt utholdenhet:

Intervalltreningen trener hjertet til å pumpe mer blod ut til musklene, samt få musklene til å bruke oksygenet mer effektivt. Dette gir da en positiv effekt på de andre treningsformene vi utøver. Resultatet vil trolig gi oss lavere risiko for hjerte-karsykdommer, type 2-diabetes og slag for å nevne noe.

 

Mer effektiv trening:

Hvis du er i tidsklemmen vil intervalltrening gjøre det mulig for deg å spare tid, ved å effektivisere treningen på kortere tid med maksimal intensitet. I tillegg til at intervalltrening forsterker kroppens evne til å forbruke fett og karbohydrater, vil du også utvikle kraft og utholdenhet.

 

Mer motiverende og gøy løpetrening:

Intervalltrening er mye mer variert enn andre treningsformer. Dette vil gjøre treningen mer spennende, uforutsigbar, krevende og gøy. Denne treningsformen gjør at vi forbrenner mer fett, samt at forbrenningen fortsetter også etter at treningsøkten er overstått.

 

Skader og belastninger:  

Intense intervalltreninger er heller ikke uten farer for skader. Dette gjelder i grunnen all anaerob trening som er svært belastende på kroppen. Hvis de utføres for ofte med for høy intensitet kan de føre til skader og overtrening. Det er viktig å starte fornuftig, gi seg selv tid på å bygge opp intensiteten på intervalløktene. Dersom du jogger mer enn tre ganger i uken vil jeg anbefale at du begynner med en intervalløkt i uken for deretter å øke til to (maks 3 slike økter i uken). Det forutser at du holder lav intensitet resten av uken!

Lykke til med nye og gamle løpetrenings rutiner. Fortell meg veldig gjerne om dine løperutiner. Jeg har lagt ut mange inspirerende og gode intervalløkter på  www.fitnessfiuren.no så her er det bare å hente inspirasjon og skape treningsglede.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *